Header Ads

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2ου ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Ο.Λ.Μ.Ε.

Ε.Λ.Μ.ΕΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




Ταχ. Δ/νση
:
25ης Μαρτίου 6

Τ.Κ. - Πόλη
:
50200 Πτολεμαΐδα

Τηλέφωνο/ Fax
:
6972818130

Ιστοσελίδα
:
elmeeordaias.blogspot.com 

 Email
:

Πληροφορίες
:
Καμπουρής Γ 6974328058
 Ταργοντσίδης Α 6932841569


         

 Θέμα : ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2ου ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ


Για να στεγαστεί το τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα (2008), αφαιρέθηκε από τον Δήμο, το κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ και δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Το Σχολείο μεταφέρθηκε προσωρινά και συστεγάζεται από τότε, στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.

Δόθηκε αυτή η λύση προσωρινά, μέχρι να κτιστεί κατάλληλο κτίσμα για το τμήμα της Μαιευτικής ή καινούργιο κτίριο για το ΕΠΑΛ για τον επόμενο ή επόμενα χρόνια. Δεν έγινε τίποτα από τα δύο μέχρι σήμερα.
Σημειώνουμε ότι, το συγκεκριμένο κτίριο είναι ακατάλληλο, δηλαδή δεν έχει τις προδιαγραφές  που απαιτούνται για μία πανεπιστημιακή δομή. Όπως και το 2ο ΕΠΑΛ φιλοξενείται  σε έναν χώρο που δεν έχει τις προδιαγραφές για την λειτουργία εργαστηριακών μαθημάτων που απαιτούνται.
Από τότε μέχρι και σήμερα, γίνονται στο χώρο του σχολείου παρεμβάσεις κάθε χρονιά για να μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει. Στο προαύλιο του σχολείου τοποθετήθηκαν λυόμενες αίθουσες, εντός του γυμναστηρίου κατασκευάστηκαν με διαχωριστικά αίθουσες, αποθήκες μετατράπηκαν σε αίθουσες, δόθηκαν και δίνονται από το 1ο Γυμνάσιο χώροι για να κάνουν μάθημα τα παιδιά του σχολείου.
Το πρόβλημα φέτος οξύνεται, αν σκεφθούμε μόνον το γεγονός ότι το σχολείο έχει στην Α τάξη  εκατόν μαθητές περισσότερους από πέρσι  και θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερεις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας.
Οι τοπικές αρχές, Δήμος - Περιφέρεια ,στην δεκαετία που πέρασε δεν κατάφεραν παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις να λύσουν το πρόβλημα. Απλώς το διαχειρίστηκαν με μπαλώματα και πολλή  ανοχή και αναμονή, υπομονή από γονείς ,μαθητές και καθηγητές πέρασαν πολλά χρόνια και το πρόβλημα παραμένει και διογκώνεται.  
Ζητάμε, και από την νέες Δημοτική και Περιφερειακή αρχές, να δείξουν την δέουσα  προσοχή και ενδιαφέρον, και να λύσουν το πρόβλημα. Η λύση από την αρχή ήταν συγκεκριμένη κατασκευή νέου κτιρίου για να στεγαστεί το ΕΠΑΛ. Ζητάμε από τους Βουλευτές του Νομού, να βοηθήσουν με παρεμβάσεις και προς την κυβέρνηση και προς τις τοπικές αρχές  και να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.   
Θεωρούμε ότι η αμφίδρομη ενημέρωση των βουλευτών μας και η ενασχόληση τους με μεγάλα τοπικά θέματα και όχι μόνον εκπαιδευτικά, αποτελεί υποχρέωσή τους όπως και δικό μας καθήκον. Το οφείλουμε στον κόσμο της πόλης και της περιοχής μας που περιμένει από εμάς και εσάς προτάσεις, δράση και λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα.

Σας ευχαριστούμε πολύ,  με τιμή              



Από το Blogger.