Header Ads

Νέα συμφωνία «κοινού κωδικού» Qatar Airways και Sky Express

6

Μια ακόμη διεθνή συμφωνία προσθέτει στο ενεργητικό της η ελληνική αεροπορική εταιρεία Skyexpress, με τη μορφή “κοινού κωδικού”, δηλαδή με ένα εισιτήριο από τον αρχικό προορισμό, ο ταξιδιώτες να πηγαίνει με ανταπόκριση στον τελικό του προορισμό, χωρίς να χρειάζεται να εκδώσει νέο εισιτήριο.
H Sky Express, μετά τις συμφωνίες με τις εταιρείες KLM – Air France, Middle East και Cyprus Airways, σύναψε συμφωνία και με την Qatar Airways, προκειμένου οι επιβάτες εκτός Ελλάδας να ταξιδεύουν απρόσκοπτα μεταξύ Ελλάδας και Ντόχα και στη συνέχεια σε προορισμούς της Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αυστραλασίας.
Η Qatar Airways προσθέτει με αυτό τον τρόπο 24 νέους ελληνικούς προορισμούς στο παγκόσμιο δίκτυό της, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επιβάτες της με νέους τουριστικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κέρκυρα και πολλούς άλλους του εκτεταμένου δικτύου της Sky Express.
Η Qatar Airways λειτουργεί στην Αθήνα από τον Ιούνιο του 2005, ενώ το 2015 αύξησε τον αριθμό των δρομολογίων της στην ελληνική πρωτεύουσα από δύο σε τρεις πτήσεις την ημέρα, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Το 2018 πρόσθεσε τη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο ως τον δεύτερο και τρίτο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο με περισσότερα από 250 αεροσκάφη και μέσω της βάσης της, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, επιχειρεί σε περισσότερους από 160 προορισμούς παγκοσμίως, έχοντας προσθέσει στο δίκτυο διαδρομών το 2019, τους προορισμούς Νταβάο, Φιλιππίνες, Λισαβόνα, Πορτογαλία, Μογκαντίσου, Σομαλία και Λανγκάουι και Μαλαισία.
Από την άλλη, η Sky Express διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, πραγματοποιώντας πάνω από 30.000 πτήσεις ετησίως, εξυπηρετώντας 32 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.