Header Ads

Κοζάνη: Εν αναμονή της απόφασης του Δ.Σ της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ,  για την μεταφορά απορριμμάτων  από την  Κέρκυρα

Κοζάνη: Εν αναμονή της απόφασης του Δ.Σ της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ,  για την μεταφορά απορριμμάτων  από την  Κέρκυρα

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την μεταφορά των απορριμμάτων από τη Κέρκυρα στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στον Μονάδα  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, που λειτουργεί στην περιοχή. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άλλωστε είναι η  πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που έχει  εναρμονιστεί με της Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας στους πολίτες της μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μετατρέποντας παράλληλα τα σκουπίδια σε «χρυσάφι», με την πώληση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η ΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάζεται το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχοντας μέγιστη δυναμικότητα 120.00 τόνοι ανά έτος. Σήμερα επεξεργάζεται τα απορρίμματα και από την περιοχή της Αιγιαλείας  που αγγίζουν τους 15.000 τόνους, ετησίως.

 Μιλώντας  στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Γενικός Διευθυντής Δημοσθένης Μαυρίδης, τόνισε ότι αναμένεται η απόφαση του Δ.Σ εάν θα μεταφερθούν τα σκουπίδια από την Κέρκυρα, στην ΜΕΑ, για επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών και όχι για ταφή στο ΧΥΤΑ.

Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε ότι μεταφέρονται από όλη την Δυτική Μακεδονία περί τους 90 χιλ. τόνους, 15 χιλ.  από την Αιγιαλεία και περίπου 24 χιλ. θα είναι περίπου οι τόνοι που θα υποδεχτεί από την Κέρκυρα, εάν είναι θετική η γνωμοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση του το Υπουργείο περιβάλλοντος τονίζει ότι εάν υπάρξει θετικά απόφαση του ΔΣ τότε θα μεταφερθούν για τα 3 επόμενα χρόνια 50 χιλιάδες περίπου τόνοι απορρίμματα από την Κέρκυρα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1651738
Από το Blogger.