Header Ads

«Hansard»: Το νέο, αιχμηρό έργο του Σάιμον Γουντς σε ζωντανή μετάδοση από το National Theatre

Οι βραβευμένοι με Ολιβιέ, Αλεξ Τζένινγκς και Λίντζι Ντάνκαν στο «Χάνσαρντ».

Ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1988, o συντηρητικός πολιτικός των Τόρις -και πιστό μέλος της κυβέρνησης Θάτσερ, που όμως δεν κατορθώνει ποτέ να φτάσει σε υψηλές θέσεις- Ρόμπιν Χέσκεθ, επιστρέφει στο ειδυλλιακό σπιτικό του, στο Κότσγουολντ, όπου ζει με την επί τριάντα χρόνια σύζυγό του, Νταϊάνα.

Όμως τα πράγματα δεν είναι όσο γαλήνια φαίνονται. H Νταϊάνα προσπαθεί να συνέλθει από το χθεσινοβραδινό μεθύσι, μια αλεπού -«ξένη», που πέρασε στην Αγγλία από τη σήραγγα της Μάγχης- καταστρέφει ανενόχλητη τον κήπο, και καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο. Καθώς η μέρα κυλά, ένα συνηθισμένο συζυγικό καβγαδάκι εξελίσσεται σε αιμοσταγές επεισόδιο.

Το νέο θεατρικό έργο του Σάιμον Γουντς «Hansard: η επίσημη έκδοση των πρακτικών του βρετανικού κοινοβουλίου» είναι ένα πνευματώδες, όσο και συγκλονιστικό πορτρέτο της βρετανικής κυβερνώσας τάξης, σε σκηνοθεσία Σάιμον Γκόντγουιν (NT Live: Aντώνιος και Κλεοπάτρα, Δωδέκατη νύχτα), με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Ολίβιε, Λίντζι Ντάνκαν και Άλεξ Τζένινγκς.

Οι The Times το χαρακτήρισαν «συγκινητικό και ταυτόχρονα διαφωτιστικό» και το Broadway World «απολαυστικά πνευματώδες» προσθέτοντας ότι «Τζέννινγκς και η Ντάνκαν είναι ένα αληθινά δυναμικό ντουέτο». 

Η παράσταση μεταδίδεται ζωντανά από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, με αγγλικούς υπότιτλους, στο πλαίσιο της σειράς National Theatre Live του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Info

«Hansard» του Simon Woods

Διανομή: 

Λίντζι Ντάνκαν (Νταϊάνα Χέσκεθ) και Άλεξ Τζένινγκς (Ρόμπιν Χέσκεθ). 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Τζέφρι Τάουερς και Ροβέντα Μπέντλεϊ. 

Διάρκεια: 92 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Με αγγλικούς υπότιτλους 

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 15 €

Πληροφορίες  210 72 82 333 

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.