Header Ads

Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε οίκημα… fake τζιχαντιστή στην Αθήνα

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ύπαρξη τζιχαντιστή στην Αθήνα, ο οποίος αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μηνύματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και υπέρ του νεκρού ηγέτη του Αλ Μπαγκντάντι.

Ο άντρας αυτός είναι Αλγερινός και παρακινούσε μέσω διαδικτύου σε ένοπλη δράση στο όνομα του Αλλάχ. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο Αλγερινός είναι ψυχικά ασταθής, βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2007 και έκτοτε έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.). Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε στις 02-03-2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του, ενώ του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική - τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο, όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.