Header Ads

Κόσοβο: Εκπαιδευτικός και αστυνομικός μεταξύ των κατηγορουμένων σε πολύκροτη υπόθεση βιασμών έφηβης

Εισαγγελείς στο Κόσοβο απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος έξι ατόμων σχετικά με τους φερόμενους βιασμούς μιας έφηβης, σε μια πολύκροτη υπόθεση η οποία έχει σοκάρει την ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η έφηβη φέρεται να βιάστηκε από έναν εκπαιδευτικό και από έναν αστυνομικό μέσα σε διάστημα δύο ετών από το 2017, όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών.

Εισαγγελείς άνοιξαν τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά από σχετικές αναφορές από διερευνητική δημοσιογραφική ιστοσελίδα. Η αστυνομία ανέφερε τον Φεβρουάριο πως είχαν συλληφθεί ένας εκπαιδευτικός, ένας αστυνομικός και ένας γυναικολόγος που κατηγορείται για παράνομη έκτρωση στο κορίτσι. Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τραγική».

Η υπόθεση, την οποία είχε πρωτοαναφέρει η ιστοσελίδα Insajderi, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Κόσοβο, οδηγώντας σε διαδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα, Πρίστινα.

Την Τετάρτη εισαγγελείς ανέφεραν πως έξι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ένας εκπαιδευτικός και ένας αστυνομικός, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετέδωσε το AFP.

Η κοπέλα, σύμφωνα με το Insajderi, φέρεται να βιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 από τον καθηγητή σε μια πόλη δυτικά της πρωτεύουσας. Όταν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, φέρεται να βιάστηκε επανειλημμένα από τον αστυνομικό στον οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση των ισχυρισμών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Όταν έμεινε έγκυος, φέρεται να μεταφέρθηκε στην Πρίστινα τον Ιανουάριο και να εξαναγκάστηκε σε έκτρωση. Τόσο ο καθηγητής όσο και ο αστυνομικός αρνούνται τις κατηγορίες, σύμφωνα με αναφορές.

Όταν το Insajderi ανέφερε την υπόθεση, εκατοντάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους του Κοσόβου, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα σεξουαλικής βίας.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.