Header Ads

Δ. Μακεδονία: Προετοιμασία για τη νέα Προγραμματική Περίοδο

Δ. Μακεδονία: Προετοιμασία για τη νέα Προγραμματική Περίοδο

H περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλείται να προετοιμάσει το τελικό επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, στη συγκυρία της μετάβασης στη μεταλινιτική περίοδο. Χθες στο περιφερειακό συμβούλιο συζητήθηκε η πρόταση της περιφέρειας για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων που του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης και όλα όσα θα πρέπει να ακολουθηθούν για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εντάσσονται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχουν ήδη δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη νέα προγραμματική περίοδο. Για την κατάρτιση του το τελικού επιχειρησιακού σχεδίου, ανέφερε ο κ. Κασαπίδης, θα υπάρξει διαβούλευση σε όλη την κοινωνία της  Δυτικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 4 αναπτυξιακά συνέδρια στις Περιφερειακές Ενότητες, 13 ανάλογα συνέδρια σε όλους τους δήμους και το τελικό συνέδριο στην έδρα της περιφέρειας, που θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις. Το τελικό επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θόδωρος Καρυπίδης, τόνισε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να «κλείσει» όλες τις πληγές που παραμένουν ανοιχτές με τη προσβασιμότητα. Παράλληλα, νέα προγραμματική περίοδος, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, θα δώσει έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα και η Δυτική Μακεδονία την έχει περισσότερο ανάγκη, καθώς έχει ανοίξει ο κύκλος της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο. Η Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, θα πρέπει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα την επόμενη περίοδο, να καινοτομήσει και να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα» Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ανέφερε ότι η Δυτική Μακεδονία πρέπει να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά της και πάνω σε αυτή να χτίσει μια νέα οικονομία. Καλείται, όπως είπε, να σχεδιάσει τη νέα προγραμματική περίοδο υπό την απειλή να χαθούν επιπλέον πόροι από το τρέχον ΕΣΠΑ.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1651352
Από το Blogger.