Header Ads

Διαλέξαμε τις 10 καλύτερες ταινίες τρόμου για την νύχτα του Χάλογουιν

Γίνεται να υπάρξει Χάλογουιν χωρίς ταινίες τρόμου; Είτε είστε φαν της γιορτής «κέρασμα ή τρόμαγμα», είτε όχι, δεν νοείται μια νύχτα τρόμου να μην συνοδεύεται από τρομακτικές ταινίες!

Για αυτό και εμείς διαλέξαμε για εσάς τις 10 καλύτερες ταινίες, αρμόζουσες για την ημέρα, που άλλες έχουν αποτελέσει μεγάλες επιτυχίες και άλλες ίσως δεν τις έχετε προσέξει αλλά είναι must.

10. Veronica

Βασισμένο σε υποτιθέμενα αληθινά γεγονότα το «Veronica» μας πηγαίνει στο μακρινό 1991 και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη. Η πλοκή ασχολείται με τη νεαρή Βερόνικα, η οποία αναλαμβάνει, μετά το θάνατο του πατέρα της, να μεγαλώσει τα μικρότερα αδέρφια, όσο η μητέρα της απουσιάζει λόγω της δουλειάς.

Ένα βράδυ μαζί με τους συγγενείς της παίζει με ένα επιτραπέζιο Ouija κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, προσπαθώντας να ξυπνήσουν το πνεύμα ενός νεκορύ φίλου τους. Άμα παίζεις με τη φωτιά όμως ως συνήθως θα συμβούν άσχημα πράγματα για αυτό και κατά λάθος καλούν το πνεύμα του νεκρού πατέρα τους και μαζί του κάτι διαβολικό...

9. The Babysitter

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν ντροπαλό δεκατετράχρονο πιτσιρικά που έχει αναπτύξει στενή σχέση με την ”νταντά” του. Ένα βράδυ όμως που οι γονείς του απουσιάζουν και τον αφήνουν μαζί της, ο πιτσιρικάς ανακαλύπτει ότι η φαινομενικά άκακη όψη της κρύβει ένα διαβολικό μυστικό που εκδηλώνεται μαζί με την μυστηριώδη παρέα που φέρνει μαζί της στο σπίτι. Ο πιτσιρικάς καλείται να δώσει έναν άνισο αγώνα απέναντι σε μια ισχυρή απειλή για να μείνει ζωντανός αυτή την τρελή νύχτα!

 8. Hush

Στο «Hush» μια κωφάλαλη συγγραφέας που έχει μετακομίσει στο εξοχικό της σπίτι τρομοκρατείται από έναν μασκοφόρο δολοφόνο που σχεδιάζει να εισβάλλει σ’ αυτό.

 7. The Babadook

Το «The Babadook» επικεντρώνεται στις δραματικές και τρομακτικές στιγμές που βιώνουν μια μητέρα και το επτάχρονο αγοράκι της όταν αρχικά το αγόρι και στη συνέχεια η μητέρα αντιλαμβάνονται την παρουσία μιας ανατριχιαστικής οντότητας που απλώνεται σε όλο το σπίτι.

6. US

Στο «Us» μια οικογένεια πηγαίνει διακοπές στο εξοχικό της σπίτι κοντά στην παραλία. Εκεί δέχεται επίθεση στο σπίτι της από μια άλλη, μυστηριώδη οικογένεια που τα μέλη της εμφανίζουν εξαιρετική ομοιότητα με εμφανισιακά με τα μέλη της αρχικής οικογένειας. Ποιος θα καταφέρει να επιβιώσει σε αυτή την αλλόκοτη και αιματηρή περιπέτεια;

5. Poltergeist

Στο «Poltergeist» μια οικογένεια μετακομίζει σε νέο σπίτι το οποίο είναι στοιχειωμένο από κακόβουλα πνεύματα που θα απαγάγουν το μικρό κοριτσάκι της οικογένειας. Τα υπόλοιπα μέλη με τη βοήθεια ενός εξορκιστή προσπαθούν να φέρουν πίσω το κοριτσάκι αντιμετωπίζοντας τις υπερφυσικές δυνάμεις.

4. A Quiet Place

Το «A Quiet Place» ακολουθεί μια οικογένεια που προσπαθεί να επιβιώσει μετά την κατάληψη της γης από φονικά εξωγήινα όντα που αναζητούν θύματα με βάση τον ήχο στον οποίο επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ζουν σιωπηλά διαφορετικά θα γίνουν τα επόμενα θύματα των τρομερών πλασμάτων που εμφανίζονται με τον παραμικρό ήχο!

3. Get Out

Στο «Get Out» ένας νεαρός μαύρος άνδρας και η κοπέλα του πηγαίνουν για Σαββατοκύριακο στο οικογενειακό σπίτι της δεύτερης για να τον γνωρίσει στους γονείς της. Παρά την αρχικά φιλική υποδοχή ο άντρας διαπιστώνει ότι κάτι πολύ σατανικό κρύβεται στους οικοδεσπότες και στις διαθέσεις τους.

2. Halloween 1978

Το «Halloween» επικεντρώνεται στην τρομακτική φιγούρα του Michael Myers, ο οποίος σε παιδική ηλικία είχε σκοτώσει την αδερφή του τη νύχτα του Halloween με αποτέλεσμα να κλειστεί σε ίδρυμα για 15 χρόνια. Μια βροχερή νύχτα ο Myers το σκάει από το ίδρυμα και στοχοποιεί μια babysitter και την παρέα της στη γενέτειρά του. Παράλληλα ο προσωπικός του ψυχίατρος αναζητά απεγνωσμένα τα ίχνη του γνωρίζοντας το κακό που πλησιάζει.

1. The Haunting of Hill House

Μια διαλυμένη οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με αναμνήσεις που τη στοιχειώνουν από το παλιό σπίτι και τα όσα τρομακτικά συνέβησαν και τους έκαναν να φύγουν από εκεί. (Θεωρείται η καλύτερη μίνι σειρά τρόμου).

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στο καναπέ σας, πάρτε τα ποπ κορν σας, κλείστε τα φώτα και ετοιμάστε για ένα τρελό και... τρομακτικό μαραθώνιο!

Αν σας τρόμαξαμε, ορίστε μία γατούλες έτοιμη για την ημέρα..

Όλγα Παράι
Από το Blogger.