Header Ads

Γιατί το Twitter δεν κλείνει τον λογαριασμό του Τραμπ

Το Twitter θα συνεχίσει να υιοθετεί μια «χαριστική» προσέγγιση σε αμφιλεγόμενα tweets των παγκόσμιων ηγετών, υποστηρίζοντας ότι τα μηνύματά τους είναι συχνά δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησε να αποσαφηνίσει τους κανόνες του για τους πολιτικούς την Τρίτη, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες της γερουσιαστή Καμάλα Χάρις, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, που ζήτησε να κλείσει ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι λογαριασμοί των ηγετών παγκοσμίως δεν είναι υπεράνω των κανόνων μας εξ ολοκλήρου», δήλωσε το Twitter σε μια ανάρτηση ιστολογίου, προσθέτοντας ότι μέρος της αποστολής του είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να «εμπλακούν άμεσα τους ηγέτες τους».

Το Twitter δήλωσε ότι παραμένει πιστό σε μια πολιτική που ξεκίνησε τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, τα tweets από παγκόσμιους ηγέτες που παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας θα παραμένουν αναρτημένα εάν έχουν «σαφή αξία δημοσίου ενδιαφέροντος». Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Twitter θα τοποθετεί τα επίμαχα τιτιβίσματα πίσω από μια σημείωση σχετικά με το περιεχόμενο τους. Οπως διευκρίνισε, «οι άμεσες αλληλεπιδράσεις με άλλες δημόσιες προσωπικότητες, σχόλια για τα πολιτικά θέματα της ημέρας ή εκτόξευση απειλών για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομικά ή στρατιωτικά θέματα γενικά δεν παραβιάζουν» τους κανόνες.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει χαράξει μερικές κόκκινες γραμμές που ισχύουν ακόμη και για τους παγκόσμιους ηγέτες. Θα αναλάβει δράση εάν τα tweets προωθούν την τρομοκρατία, περιλαμβάνουν ιδιωτικές πληροφορίες ή φωτογραφίες, ασχολούνται με σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών ή προωθούν την αυτοτραυματισμό.

Το Twitter θα αναλάβει δράση, επίσης, όταν γίνονται άμεσες απειλές βίας εναντίον ενός ατόμου. Εντούτοις, ανέφερε ότι «τα ζητήματα περιεχομένου» και ότι αλληλεπιδράσεις μεταξύ δημόσιων προσώπων πιθανόν να μην πληρούν τις προϋποθέσεις.

«Αναγνωρίζουμε ότι δραστηριοποιούμαστε σε μια όλο και πιο πολυσύνθετη και πολωμένη πολιτική κουλτούρα», ανέφερε.

Τα tweets του Τραμπ

Το Twitter έχει βρεθεί κάτω από έντονη πίεση από τους Δημοκρατικούς να κατεβάσουν τα tweets του Trump και οι εκκλήσεις για δράση έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το λογαριασμό του για να επιτεθεί σε πρόσωπα-κλειδιά της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη κρίνει για κανένα από τα tweets αυτά του ότι παραβιάζουν τους κανόνες. Η Χάρις εν τω μεταξύ έχει επιδιώξει να κάνει το λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter ένα από κεντρικά θέματα της προεκλογικής της καμπάνιας.

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια δήλωσε σε επιστολή του νωρίτερα αυτό το μήνα στον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ότι ο πρόεδρος είχε παραβιάσει τους κανόνες της πλατφόρμας, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό του για να «στοχοποιήσει» και να «παρενοχλήσει» τον πληροφοριοδότη του σκάνδαλο της Ουκρανίας.

«Ο λογαριασμός αυτός έχει χρησιμοποιηθεί για ανοικτό εκφοβισμό και απειλή μαρτύρων» επανέλαβε την Τρίτη η Χάρις.

Σε επιστολή της προς τον Ντόρσεϊ, η γερουσιαστής στάθηκε σε μια σειρά αναρτήσεων που δημοσιεύθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου σχετικά με τον πληροφοριοδότη που πυροδότησε την έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του Λευκού Οίκου στην Ουκρανία.

Σε σχετικό tweet, ο Τραμπ υπαινίχθηκε ότι ο καταγγέλλων ήταν κατάσκοπος ενώ σε άλλο ζήτησε να τον συναντήσει.

Οταν ο Τραμπ χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα για να επιτεθεί σε τέσσερις γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών τον περασμένο Ιούλιο ένας εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στο CNN Business ότι οι θέσεις του δεν παραβίαζαν τους κανόνες της εταιρείας, παρά την απαγόρευση να «στοχεύουν άτομα με επανειλημμένες συκοφαντίες, σχήματα λόγου ή άλλο περιεχόμενο που ενισχύει αρνητικά ή επιβλαβή στερεότυπα».

Πηγή: CNN

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.