Header Ads

«Δεν θα μας κάνει κουμάντο μία κ@λογερμανίδα»: Το χυδαίο μήνυμα των υποστηρικτών του Brexit

Η Leave.eu, η επίσημη ομάδα καμπάνιας που υποστηρίζει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκάλεσε ανησυχία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με την ανάρτηση μηνύματος στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, κατά της Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά με την συνεχιζόμενη κρίση στο θέμα του Brexit.

Η Leave.eu, εξέφρασε την δυσαρέσκεια της, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος, την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου,με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, στο οποίο διατύπωσε την άποψη πως, «Είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία», εκτός αν συμφωνήσει, να παραμείνει εντός της τελωνειακής ένωσης, η Βόρεια Ιρλανδία. 

Twitter

Το μήνυμα στο Twitter έγραφε, «Δεν κερδίσαμε δύο παγκόσμιους πολέμους για να μας κάνει κουμάντο μία κ@λογερμανίδα».

Με την ανάρτηση της, η ομάδα του Leave.eu, σχολίασε την αντίδραση της Μέρκελ, ως απόδειξη, των πραγματικών «Ευρωπαίων φίλων», της Βρετανίας.

Η ανάρτηση του μηνύματος στο Twitter, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και  χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «απαράδεκτο, προσβλητικό και ξενοφοβικό».

Μάλιστα ο βουλευτής των εργατικών, Ντέιβιντ Λέϊμι, ζήτησε συγγνώμη τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και από την Γερμανία, χαρακτηρίζοντας τα λόγια αυτά γεμάτα «ξενοφοβική χολή».

Να επισημάνουμε πως η λέξη «Kraut», είναι ένας πολύ προσβλητικός χαρακτηρισμός για τους Γερμανούς και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους Βρετανούς και τους συμμάχους τόσο στον Α′ όσο και στον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: RT

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.