Header Ads

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

0

Η ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 46 ετών.

Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Κεντρικό Κολέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) στο Λονδίνο από όπου αποφοίτησε το 1998. 

Η ελληνίδα σχεδιάστρια είχε έδρα το Λονδίνο και τα κομμάτια της συλλογής είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα, με αναφορές στην Ελληνική μυθολογία και το αρχιτεκτονικό τοπίο της χώρας. Συνεργάστηκε με ελληνικά περιοδικά για θέματα που αφορούσαν τη Μόδα και οι δημιουργίες της ήταν διαθέσιμες προς πώληση σε ελληνικά καταστήματα.

Μερικά από τα θέματα που παρουσίαζε στα σχέδιά της ήταν το λιοντάρι της Νεμέας, χρυσές άρπες και πέρλες. Η συλλογή της περιλάμβανε κοσμήματα όπως σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια και κολιέ από χρυσό. 

Το 2002 έλαβε βραβείο του περιοδικού ELLE και ανέλαβε τον σχεδιασμό των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χρονιά που κέρδισε και το βραβείο New Generation Designer. Η σχεδιάστρια χρησιμοποιούσε υλικά υψηλής ποιότητας όπως υφάσματα και δέρματα που ράβονταν στο χέρι. 

Φιλιπ Τρισι και Σοφία Κοκοσαλάκη στο Λονδίνο.Σοφία Κοκοσαλάκη
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.