Header Ads

Παράσταση στην μνήμη του Ζακ από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» διοργανώνουν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (ZackieOh), τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν, για το δικαστικό αγώνα της υπόθεσης.

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για μια ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα. 

«Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ζακ Κωστόπουλος, ηθοποιός, αρθρογράφος, ακτιβιστής, drag queen και αντιφασίστας, έπεφτε νεκρός, μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων περαστικών στην οδό Γλάστωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Μια τέτοια επίθεση με στοιχεία καθημερινού φασισμού δεν επιτρέπει σε κανέναν πολίτη και ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες να παραμείνουμε σιωπηλοί, όπως το πλήθος εκείνης της ημέρας» αναφέρουν στο δελτίο Τύπου οι συντελεστές της παράστασης.

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς, έργα του του οποίου, έχουν ανεβεί άλλες δυο φορές από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα».

 Έχει παιχτεί σε πολλές χώρες, στον κόσμο, όπως ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Κορέα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Βέλγιο, Ισραήλ και  Ελλάδα, αποσπώντας πολλές διακρίσεις, ανάμεσα τους και 7 βραβεία Ολιβιέ το 2013, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Νιάρρος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Κόρα Καρβούνη, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Κριθάρας, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου και Σπύρος Κυριαζόπουλος.

Info: 

Θέατρο Τζένη Καρέζη - Θέατρο του Νέου Κόσμου,  Ακαδημίας 3

Για κρατήσεις: 210 - 36 36 144

Στην σκηνή: 21:30

Εισιτήρια: 15 ευρώ 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.