Header Ads

Ιαπωνία: Σύσταση για εκκένωση σε ένα εκατ. κατοίκους λόγω του τυφώνα Χαγκίμπις

Ένας άνδρας βρήκε τον θάνατο και οι αρχές σύστησαν σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Ιαπωνία να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς ένας ισχυρός τυφώνας αναμενόταν να πλήξει αργά το Σάββατο τη χώρα, φέρνοντας μαζί του τις ισχυρότερες βροχές και ανέμους των τελευταίων 60 ετών. 

Ένας άνδρας περίπου 40 ετών σκοτώθηκε σε ανατροπή αυτοκινήτου νωρίς το Σάββατο στην Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, όπου αναφέρθηκαν ισχυρότατοι άνεμοι, σύμφωνα με το ΝΗΚ. Τέσσερις τραυματίστηκαν, επίσης στην Τσίμπα, καθώς οι άνεμοι ξήλωσαν σκεπές από σπίτια. 

Δήμοι εξέδωσαν συστάσεις για εκκένωση σε περιοχές που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων, μεταξύ των οποίων και κάποιες στην πυκνοκατοικημένη ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το ΝΗΚ. 

Ο τυφώνας Χαγκίμπις, που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να καταφτάσει στο νησί Χονσού της Ιαπωνίας αργά το Σάββατο, έναν μήνα αφού ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Σε πάνω από 16.000 νοικοκυριά κόπηκε το ρεύμα, περιλαμβανομένων 7.200 στην ΤΣίμπα, που επλήγη από τον τυφώνα Φαξάι πριν έναν μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. 

 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.