Header Ads

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ σε ηλικία 78 ετών

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ, που έκανε το μεγάλο come back στο σινεμά με την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Τζάκι Μπράουν» το 1997, έφυγε από τη ζωή,  στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου. 

Ο ιδιαιτέρως αγαπητός Ρόμπερτ Φόρστερ είχε γεννηθεί το 1941 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του το 1967 στην ταινία του Τζον Χιούστον «Ανταύγειες σε χρυσό μάτι», με πρωταγωνιστές τον Μάρλον Μπράντο και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. 

Στις νεότερες γενιές είχε γίνει γνωστός με την εμφάνιση του στον τελευταίο κύκλο της διάσημης σειράς «Twin Peaks» (2017), αλλά και του «Breaking Bad» -η πολυαναμενόμενη ταινία «El Camino» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Φόρστερ έφυγε από τη ζωή. 

Έπαιξε σε περισσότερες από 200 ταινίες και υπήρξε υποψήφιος για το Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την (εξαιρετική) ερμηνεία του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Τζάκι Μπράουν». 

Σύμφωνα με τους New York Times, o Ρόμπερτ Φόρστερ πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο μόλις πριν από τρεις μήνες, ενώ είχε ήδη κάνει γυρίσματα για δύο ταινίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.