Header Ads

Παναγιωτόπουλος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

 Eurokinissi

Η Γαλλία στέλνει μια ακόμα φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχει και πιθανότητα να καταπλεύσει στην περιοχή και ιταλική φρεγάτα. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι διερεύνησε το ενδεχόμενο αυτό κατά τη συνάντησή του με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί την Πέμπτη, καθώς η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ. «Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μόνο προς τη Γαλλία, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» υπογράμμισε.

 

 

Οι υπουργός σημείωσε ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του οικοπέδου7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή- αλλά εκτίμησε ότι είναι σημαντική εκεί η παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως, αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αγοράς δύο γαλλικών φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Παρλί υπεγράφη επιστολή προθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.