Header Ads

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο κυκλοφόρησε το 1843 και απέτυχε παταγωδώς

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα που δημιουργήθηκε στο κόσμο πρόκειται να εκτεθεί στο Μουσείο Τσάρλς Ντίκενς, στο Λονδίνο.

Μόλις χίλια αντίτυπα της χειροποίητης αυτής κάρτας, που κόστιζε ένα σελίνι, είχαν δημιουργηθεί για τα Χριστούγεννα του 1843. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό όσον αφορά της πωλήσεις και χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια έως την επόμενη προσπάθεια, η οποία κατέληξε στην παράδοση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Η κάρτα που απεικονίζει μία οικογένεια να απολαμβάνει τις ημέρες των εορτών, ήταν ιδέα του εφευρέτη και δημοσίου υπαλλήλου Χένρι Κόουλ, ο οποίος είναι ένας από τους δημιουργούς του Μουσείου Βικτόρια και Άλμπερτ.(V&A)

Οπως ανακοινώθηκε από το Μουσείο Τσαρλς Ντίκενς, η κάρτα θα παρουσιαστεί με τα απαραίτητα στοιχεία γνησιότητας ενώ θα αποτελέσει μέρος μίας ολόκληρης έκθεσης που θα μας ταξιδεύει στο τρόπο με τον οποίο ο μυθιστοριογράφος άλλαξε για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα που θα περιλαμβάνει η έκθεση, είναι τα πρoσχέδια που ζωγράφισε ο Ντίκενς, για το παραμύθι του, «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με την κάρτα, όπως και μία σειρά από ειδικά διακοσμημένα βιβλία.

Η έκθεση, με τίτλο, «Beautiful Books: Dickens and the Business of Christmas», θα εγκαινιαστεί στις 20 Νοεμβρίου.

Πηγή: Evening Standard

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.