Header Ads

Φλώρινα: Παρουσιάση προγράμματος exchangeEU

οενεφ

Το πρόγραμμα exchangeEU παρουσιάζει στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών δράσεων του το  Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας – Όμιλος Ενεργών Νεών Φλώρινας έως και την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στη Φλώρινα, στο ξενοδοχείο Lingos.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι εκπρόσωποι τοπικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών φορέων και φορέων νεολαίας από την Τσεχία και την Εσθονία (Ida-Virumaa και Moravia-Silesia) και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας.

Το exchangeEU είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγών για τις περιφέρειες άνθρακα+ της ΕΕ, που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο με στόχο στη δημιουργία μιας ενδοευρωπαϊκής ανταλλαγής για την αντιμετώπιση ακριβώς αυτών των αναγκών των επαγγελματιών στις περιφέρειες άνθρακα+ και τη διευκόλυνση ενός καινοτόμου προγράμματος ανταλλαγών για μάθηση από επαγγελματίες μεταξύ των περιφερειών αυτών.

Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή ενδιαφερόμενους φορείς από διαφορετικές περιοχές άνθρακα+ από όλη την ΕΕ και δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή πληροφοριών και μάθηση από άλλους. Το πρόγραμμα ανταλλαγών αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Coal Regions in Transition (CRiT) και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανταλλαγής λοιπόν θα επωφεληθούν από:• Σχεδιασμό προγράμματος με γνώμονα τη ζήτηση, προσαρμοσμένο στις συμμετέχουσες περιοχές

• Καινοτόμες και προσαρμοσμένες λύσεις για κάθε συμμετέχουσα περιοχή

• Πρακτικές ευκαιρίες μάθησης και απτά αποτελέσματα για να αναλάβουν ουσιαστικές ενέργειες

μαζί

• Δημιουργία κοινότητας και δικτύου επαγγελματιών με συνεχές και μόνιμο αντίκτυπο

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.