Header Ads

Εορδαία: Πρόσκληση σε ιδιοκτήτες γης και σε επενδυτές για το Επιχειρηματικό Πάρκο της Αναρράχης

business_park

Σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη και το μέλλον της Εορδαίας ανοίγει το Επιχειρηματικό  πάρκο της Αναρράχης, με φοβερές δυνατότητες, προσφέροντας σε ιδιοκτήτες γης εντός των ορίων του αλλά και σε επενδυτές, ισχυρά κίνητρα, οι οποίοι και καλούνται να επενδύσουν στην καινοτομία και την κυκλική οικονομία ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε  η ΑΝ ΚΟ Δ. Μακεδονίας και αφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία τεσσάρων Επιχειρηματικών πάρκων στην Περιφέρεια με στόχο την τόνωση της Επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με την Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμο και Τεχνική Σύμβουλο της ΑΝ ΚΟ για τα Επιχειρηματικά  πάρκα Μαργαρίτα Καραβασίλη, το ενδιαφέρον  για τη συγκεκριμένη δράση στη φάση αυτή, μετά την ολοκλήρωση των Μελετών και την προετοιμασία των σχετικών φακέλων που υποβάλλονται ήδη στα αρμόδια Υπουργεία με στόχο την έγκριση τους, εστιάζεται στη σύσταση φορέα, ένα είδος Εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου, διερευνώντας τις διαθέσεις των ιδιοκτητών γης και των επενδυτών, ώστε να αποτελέσουν μέλη της Εταιρείας, ενώ, προς την κατεύθυνση αυτή θα εκδοθεί άμεσα η σχετική προκήρυξη ενδιαφέροντος.

Ως προς τα κίνητρα, εκτός από εκείνα του σχεδίου ανάκαμψης, λόγω Απολιγνιτοποίησης, όπου σε ποσοστό 70% επιχορηγούνται όλες οι επενδύσεις, προκύπτουν φορολογικά, πολεοδομικά, περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ, εξαιρείται και ο ΦΠΑ. «Εάν όλα τρέξουν κανονικά από την Περιφέρεια και την ΑΝ ΚΟ, που έχει τεράστια εμπειρία, μέχρι και τις υποδομές του έργου, ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει, ο μέγιστος εκτιμώμενος χρόνος είναι στα πέντε έτη, για να μπει μέσα ο επενδυτής» κατέληξε η κ. Καραβασίλη.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.