Header Ads

Πτολεμαΐδα: Το μεγαλύτερο Πασχαλινό αυγό στη χώρα παίρνει τη μορφή του «10»

338974530_137188872636766_6394147153704445578_n

Αλλάζει όψη, το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό στη χώρα, που θα στηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας και παίρνει τη μορφή του αριθμού δέκα, γιορτάζοντας έτσι τα αντίστοιχα χρόνια από την καθιέρωση του ως «θεσμός», ενώ, οι εικαστικές, επετειακές, παρεμβάσεις, θα περιλαμβάνουν εκπλήξεις, όπως τα εκατοντάδες μικρά αυγά, που θα κρέμονται από την κυρίως κατασκευή(το μεγάλο αυγό).

Το πρώτο έργο φιλοτεχνήθηκε και τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία τον Απρίλιο του 2013, με την προτροπή « Ελάτε να ζωγραφίσουμε το μεγαλύτερο αυγό στην Ελλάδα» και πολλά παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, μετατρέποντας τον μεγάλο χώρο σε εικαστικό εργαστήριο, αναμειγνύοντας τα χρώματα με έμπνευση, φαντασία, και χαρά .

Η φετινή κατασκευή, έχει ύψος 2 μέτρα και 17 εκατοστά, το βάρος της υπερβαίνει τα 150 κιλά, ενώ, γύρω από τη βάση της, θα φιγουράρουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο λαγός, ο μονόκερος, καθώς και άλλες πασχαλινές δημιουργίες. Το μεγάλο κεράκι θα έχει το χρώμα του ουράνιου τόξου, και πάνω από το αυγό, στον αριθμό 0, θα είναι τοποθετημένα 700 μικρά, γυμνά, αυγουλάκια, που θα μοιραστούν στα παιδιά ώστε να τα ζωγραφίσουν και να τα πάρουν στα σπίτια τους. Εμπνευστής και δημιουργός η ταλαντούχα εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα – Σιδηροπούλου, η οποία, με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Εορδαίας, ακόμη και την περίοδο του Κορονοϊού, σε μία άδεια πλατεία, έστηνε το πασχαλινό αυγό, στέλνοντας μηνύματα αγάπης και ελπίδας ΕΡΤ .

ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.