Header Ads

ΑΣΕΠ: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού 2Γ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού 2Γ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των γραπτών των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ για μια θέση στο Δημόσιο.

Αν και οι πληροφορίες από το ΑΣΕΠ έκαναν λόγο για έκδοση των αποτελεσμάτων μετά το Πάσχα, τελικά όπως όλα δείχνουν οι επιτυχόντες θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα, περίπου στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη, και μάλιστα τα γραπτά των υποψηφίων θα περάσουν και δεύτερη φορά από τη σάρωση των μηχανημάτων «σκάνερ» προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους.

Το προεκλογικό «πάγωμα» των προσλήψεων δεν θα επηρεάσει καθόλου τη διαδικασία αυτή, καθώς σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται εξαίρεση για τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις γραπτές εξετάσεις συμμετείχαν 76.799 υποψήφιοι, οι οποίοι θα καλύψουν περίπου 6.000 μόνιμες θέσεις εργασίας σε διάστημα 2 ετών από 57 ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Η βαθμολόγηση των γραπτών ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου, στη σκιά έντονων διαμαρτυριών από υποψηφίους που υποστήριζαν ότι δεν ήταν σωστές ορισμένες απαντήσεις ή υπήρχαν προβλήματα με τις φωτοσκιάσεις στις φωτοτυπίες σε κάποια εξεταστικά κέντρα.

Η πληθώρα αντιδράσεων οδήγησε την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (ΚΕΔ) να επανεξετάσει ορισμένες ερωτήσεις, και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση μετά από λίγες μέρες με την οποία ενημέρωνε ότι θα λάβει ως σωστές 17 ερωτήσεις της Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) στις οποίες προέκυψε το πρόβλημα με τις φωτοσκιάσεις, ενώ άλλαξε τις ορθές απαντήσεις σε 2 ερωτήσεις από την Εξέταση Γνώσεων.

Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται με ηλεκτρονική ανάγνωση των απαντητικών φύλλων μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner-ΟCR) με βάση τις προκαθορισμένες από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού απαντήσεις, χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι.

Μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης, τα απαντητικά φύλλα όλων των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποστέλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία, αφού ελέγξει την ορθότητα των καταχωρίσεων των βαθμολογιών στις οικείες καταστάσεις, συντάσσει τους πίνακες κατάταξης κατά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας και τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ προκειμένου να τους δημοσιοποιήσει.

#ΑΣΕΠ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #ΔΗΜΟΣΙΟ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.