Header Ads

Κοζάνη: Εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο ο Λάζαρος Μαλούτας

αρχείο λήψης

«Συνεχίζουμε μαζί στο δρόμο για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ενδυνάμωση της πόλης μας, του Δήμου και του τόπου μας». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ανακοινώνοντας την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δήμο.

Σε εκδήλωση στο “Κοβεντάρειο”, όπου παραβρέθηκαν στελέχη του συνδυασμού Ενότητα και συνεργάτες του στην αυτοδιοίκηση, μίλησαν για τον κο Μαλούτα, η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην Υπουργός και ο Κώστας Ασκούνης, πρώην Πρόεδρος ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας.

Όπως είπε ο κ. Μαλούτας η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε το τιμόνι του δήμου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, γνωρίζοντας πρωτοφανείς κρίσεις και προκλήσεις με την πανδημία του COVID-19, την απολιγνιτοποίηση και την ενεργειακή κρίση. Απέναντι σε αυτά, είπε, πορεύτηκε με τις επιβαλλόμενες από την απλή αναλογική συγκλίσεις και συνθέσεις. Χαρακτήρισε μεγάλο και πλούσιο το έργο που έχει γίνει στο δήμο, εξασφαλίζοντας  πόρους που αγγίζουν τα 120 εκατ.. ευρώ από ανταγωνιστικά προγράμματα, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη αυτοδιοικητική περίοδο.

Για την επόμενη η μέρα ο κ. Μαλούτας ανέφερε ότι η Κοζάνη βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια ιδιαίτερη πρόκληση. Καλείται να αναπροσαρμόσει τον τρόπο ζωής της, τον τρόπο λειτουργίας της, την σχέση της με το περιβάλλον το οικονομικό και παραγωγικό της οικοσύστημα. Η πρόκληση της απολιγνιτοποίησης,  ανέφερε, πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά και κλιματικά κίνητρα που υιοθετεί, κουβαλά μαζί της και την ανάγκη συγχρονισμού της τοπικής κοινωνίας και των διεργασιών της με τις εξελίξεις που συμπαρασύρει.

Όπως υποστήριξε, η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής απέδειξε ότι έχει το όραμα, την γνώση, την ικανότητα, την εμπειρία και την συνέπεια, ότι μπορεί να σχεδιάσει να διεκδικήσει και να υλοποιήσει ένα βιώσιμο μέλλον για αυτούς που κατοικούν στον Δήμο. Οι προκλήσεις, υπογράμμισε, είναι μεγάλες και απαιτούνται λύσεις και έργα άμεσα. Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για μαθήματα, πειραματισμούς και ανέφικτα σχέδια.  

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.