Header Ads

Κοζάνη: Πρωτομαγιά στο βουνό με σκηνές και πανό διαμαρτυρίας για το φωτοβολταϊκό πάρκο

fotovolt_pano

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχωρά η Επιτροπή Αγώνα κατά του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Καλαμιά Κοζάνης, διοργανώνοντας την 1η εαρινή κατασκήνωση.

Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στο βουνό “Κέδρωμα” Καλαμιάς, όπως ονομάζεται, θέλοντας να εκφράσουν για μια ακόμη φορά την αντίδρασή τους για την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στον τόπο τους.

Ήδη έχουν στήσει σκηνές, καλώντας όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με σκοπό την διαβίωση στο βουνό και να ζήσουν έστω για λίγες μέρες κοντά στην φύση. Δηλώνοντας πως το βουνό αποτελεί το φυσικό περιβάλλον της καθημερινότητας τους οι κάτοικοι της Καλαμιάς ζητούν να παραμείνει αναλλοίωτο και για επόμενες γενιές, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου που όπως δηλώνουν θα είναι τριπλάσιο σε μέγεθο από το χωριό τους και δίπλα στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι της Καλαμιάς και τις γύρω περιοχής θα κατασκηνώσουν στο βουνό μέχρι και την Πρωτομαγιά, όπου θα γιορτάσουν και θα τιμήσουν την μέρα, ζητώντας να εισακουστεί το αίτημά τους και να μείνει ελεύθερο το βουνό και το χωριό τους από τα πάνελ του φωτοβολταϊκού πάρκου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.