Header Ads

Κοζάνη: Καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων

Screenshot_6

Στην εφαρμογή ενός καινοτόμου προγράμματος ξεχωριστής συλλογής και διαχείρισης επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων, όπως απορρυπαντικών, εντομοκτόνων, ακόμα και ασετόν προχωρά από σήμερα ο Δήμος Κοζάνης.

Στην περιοχή «Πλατάνια» έχουν εγκατασταθεί ειδικοί κάδοι οι οποίοι θα ανακυκλώνουν τα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα. Ο κ.Κωνσταντίνος Τσόπτσιας, διευθυντής σχεδιασμού και ανάπτυξης της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, για αυτό το πρωτοπόρο πρόγραμμα.

«Στη Δυτική Μακεδονία κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων με τον ορθολογικότερο τρόπο. Τη σημερινή μέρα ξεκινάμε μια νέα δράση, την ανάπτυξη ενός νέου δικτύου, την τοποθέτηση ειδικού κάδου για τα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα. Θα τοποθετηθεί σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, 30 τέτοιοι, ενώ πιο μικρότεροι θα τοποθετηθούν σε σημεία, όπως φαρμακεία, χρωματοπωλεία, κομμωτήρια κτλ.

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το Life της Ευρωπαϊκής επιτροπής και στην Ελλάδα συμμετέχει το Πράσινο Ταμείο, επικεφαλής είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συμμετέχουν ακόμη 19 φορείς», όπως είπε.

Στους κάδους αυτούς ανακυκλώνουμε συσκευασίες που έχουν περιεχόμενο, όπως π.χ μια μπογιά που έχει μείνει στην αποθήκη και μετά από καιρό, έχει πετρώσει, ή π.χ δοχεία υπό πίεση, λακ, αφροί, βερνίκια, φυτοφάρμακα κ.ά.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.