Header Ads

Σέρβια: Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών στη Γέφυρα

αρχείο λήψης

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

Όπως διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη, ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας, Παναγιώτης Πανέτσος «ολοκληρώθηκαν χωρίς ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων οι εργασίες επιθεώρησης με καταστροφικούς ελέγχους στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας (αρθρώσεις Γκέρμπερ).

Σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών έδρας της Περιφέρειας, τόσο ο κ. Πανέτσος όσο και ο καθηγητής κ. Κατάκαλος, επέβλεπαν τις εργασίες επιθεώρησης των τενόντων στο ευαίσθητο σημείο της γέφυρας σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό για την επίλυση των προβλημάτων, καθώς εντοπίζονται τελικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Όπως επισημάνθηκε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Περιφερειάρχη στον χώρο εργασίας στη γέφυρα, κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν στα σημεία αυτά, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία, ούτε και μικροφθορές στον οπλισμό προβληματίζουν για τη στατικότητα της γέφυρας.

Ήδη έχουν επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και επίκειται το ίδιο και στα σημεία με τις μικρότερες ρωγμές, ενώ με την ολοκλήρωση και των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους λαμβάνονται υπόψιν τυχόν επισημάνσεις για την ολοκλήρωση και της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον ένα πρόβολο της γέφυρας.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.