Header Ads

Κοζάνη: Έκθεση αφιερωμένη στις ειδικές δυνάμεις

Δυόμισι χιλιάδες εκθέματα, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία από την σύσταση των ειδικών δυνάμεων στην χώρα μας βρίσκονται συγκεντρωμένα στην μόνιμη θεματική έκθεση, μοναδική στην Ελλάδα, που βρίσκεται πλέον σε κοινή θέα, στην πόλη της Κοζάνης.

Εμπνευστής και δημιουργός ο συνταξιούχος γυμναστής Κώστας Σκετόπουλος, Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης και ο ίδιος αλεξιπτωτιστής αλλά και εκπαιδευτής, που κατάφερε να συλλέξει σπάνια αντικείμενα, εμβλήματα, αλεξίπτωτα, σακίδια, χιονοβατήρες κιβώτια πυρομαχικών, αντίσκηνα, είδη ιματισμού και υπόδησης, που χρησιμοποιούσαν οι ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις και στην εκπαίδευση τους, από το 1947 μέχρι σήμερα.

Ο πρώτος μπερές στέκει στην είσοδο της έκθεσης και ακολουθεί μια ολόκληρη σειρά από εξειδικευμένα αντικείμενα ανάλογα με τον τύπο της μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων. Εντυπωσιάζουν οι αναπαραστάσεις σε φυσικό περιβάλλον από τις στιγμές εκπαίδευσης, διαβίωσης ανάπαυσης

Περισσότερες από 56 στολές επιχειρησιακές στελεχών, καταδρομέων , χιονοδρόμων, πεζοναυτών βατραχανθρώπων, χιονοδρόμων, ανορθόδοξου πολέμου, αμφίβιων καταδρομών και πεζοναυτών, κατάφερε να συλλέξει ο Κώστας Σκετόπουλος που μας ξεναγεί με την κάμερα της ΕΡΤ στην θεματική έκθεση που με μεράκι και κόπο αλλά και πολύ αγάπη κατάφερε να δημιουργήσει.

Το μήνυμα είναι το “όχι στον πόλεμο”, πρεσβεύοντας την ειρήνη με τη χρήση μάλιστα των αντικειμένων για άλλο σκοπό.

Η μοναδική, μόνιμη θεματική έκθεση στην Ελλάδα, περιμένει το κοινό στο κτίριο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, δίπλα στο στρατόπεδο στην πόλη της Κοζάνης, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2461-0- 22521.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.