Header Ads

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις εξπρές για 1.501 προσλήψεις στο δημόσιο, οι προκηρύξεις του Μαΐου

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις εξπρές για 1.501 προσλήψεις στο δημόσιο, οι προκηρύξεις του Μαΐου

Σε εξέλιξη προκηρύξεις για προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέσω ΑΣΕΠ σε ΔΕΚΟ.

Αιτήσεις τ΄ώρα σε δήμους και ΔΕΔΗΕ, ΔΕΗ αλλά και μουσεία για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Διαβάστε αναλυτικά ποιες ειδικότητες ζητούνται:

700 προσλήψεις στη δικαστική αστυνομία

Από ένστολο και πολιτικό προσωπικό θα αποτελείται η δικαστική αστυνομία, μία πορκήρυξη η οποία αναμένεται τους τελευταίους μήνες τοιυ έτους και η επιλογή θα γίνει χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ.

Όσοι επιλέξουν τον αστυνομικό κλάδο θα περάσουν επιπλέον από αθλητικές δοκιμασίες. Ολόκληρη η διαδικασία (δημιουργία προκήρυξης, αιτήσεις, αποτελέσματα) θα γίνει εξ΄ ολοκλήρου από το υπ. Δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ, η προκήρυξη θα ορίζει τυπικό προσόν διορισμού το απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τίτλο άλλου ισότιμου σχολείου (θα ισχύσει το άρθρο 17 του Π.Δ 50/2001)

Για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής (θα εφαρμοστεί το άρθρο 3 του Π.Δ 50/2001)

Το κύριο χαρακτηριστικό της επικείμενης προκήρυξης, είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός για τους τίτλους σπουδών. Παράλληλα, όσοι επιλέξουν τις 100 θέσεις για πολιτικό προσωπικό, δεν θα έχουν ούτε εκεί τους κόφτες της ηλικίας και του αναστήματος.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Στην διαδικασία επιλογής μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Τονίζεται ότι θα γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών. Δηλαδή, οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και όλοι οι τύποι απολυτηρίων Λυκείου και διπλωμάτων ΙΕΚ.

Τα απαραίτητα προσόντα (μόνο για θέσεις ενστόλων)

Όριο ηλικίας: για το πολιτικό προσωπικό από 21 και πάνω, για το αστυνομικό από 21 έως 30 ετών
Ανάστημα: για το πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει, για το αστυνομικό είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες
Γνώση χειρισμού Η/Υ: αφορά τη γνώση σε τρία απλά αντικείμενα - επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, διαδίκτυο (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε)

Γνώση ξένης γλώσσας: πολύ καλή γνώση (Advance) για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και καλή (Β2) για αποφοίτους Λυκείου (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε). Σημαντικό: Για όσους επιλέξουν θέσεις Πολιτικού προσωπικού δεν
ισχύουν τα όρια ηλικίας και αναστήματος. Αυτά αφορούν μόνο το ένστολο προσωπικό

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις

Για το πολιτικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις

Για το αστυνομικό προσωπικό: Ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις - Αθλητικές δοκιμασίες - Γραπτές εξετάσεις - Προφορικές εξετάσεις

Σημαντικό: Οι υποψήφιοι για να διοριστούν, θα πρέπει να περάσουν διαδοχικά τα στάδια που αναφέρονται παραπάνω και να είναι επιτυχόντες σε αυτά.

Η εισαγωγική εκπαίδευση των υπαλλήλων της Δικαστικής Αστυνομίας θα είναι τετράμηνης διάρκειας, ενώ, κατά τους δύο τελευταίους μήνες, θα πραγματοποιείται πρακτική άσκηση στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων, δύνανται αυτοί να κατανέμονται και να εκπαιδεύονται σε περισσότερες της μίας εκπαιδευτικής περιόδου κάθε εκπαιδευτικής σειράς.

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πραγματοποιείται σε χρόνο που δεν διαταράσσεται η εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής Αστυφυλάκων.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

ΔΕΔΔΗΕ: Αιτήσεις για 431 μόνιμες προσλήψεις, και με απολυτήριο λυκείου

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΑΣΕΠ ΣΑΧ) και αφορούν αποφοίτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα ενισχύσουν υπηρεσίες του φορέα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Πάτρα.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

Ηλεκτρολόγοι – Μηχανικοί ΠΕ (103 θέσεις)
Ηλεκτρολόγοι – Μηχανικοί ΤΕ (154 θέσεις)
Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων ΔΕ (174 θέσεις)

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής λήγει στις 08.05.2023 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Για διευκρινίσεις που αφορούν στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, καλέστε στα τηλέφωνα 210-9281888 και 210-9281890, κατά τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων.

Οι τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00 έως 16.00.

Η προκήρυξη

Θέσεις εργασίας στην Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ανακοινώνουν την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 21 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι ειδικότητες

ΤΕ Συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης - 1 θέση
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων - 16 θέσεις
ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων - 4 θέσεις Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στα γραφεία της υπηρεσίας (Εργάσιμες ημέρες 10:00π.μ. έως 13:00μ.μ.), είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση:

Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Μιχαλακοπούλου 1, ΤΚ 11634 - Αθήνα, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, Πληροφορίες: κυρία Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, τηλ.:214 4086201.

Η προκήρυξη

Νέα προκήρυξη για 72 προσλήψεις στη ΔΕΗ με απολυτήριο λυκείου

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) και οι θέσεις αφορούν κυρίως απόφοιτους λυκείου - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι ειδικότητες που ζητούνται έχουν ως εξής:

ΔΕ Μηχανοτεχνικοί
ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί
ΔΕ Τεχνικοί
ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων
ΔΕ Οδηγοί
ΠΕ Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι ή Μηχανολόγοι

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ ορισμένες από τις παραπάνω θέσεις αφορούν εργασία σε βάρδιες, όπως φαίνεται αναλυτικά στην προκήρυξη παρακάτω.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με κωδικό ΣΟΧ 1/2023 (έντυπο ΣΟΧ ΔΕΗ ΛΙΓ/ΧΕΙΑ, ΑΗΣ/ΥΗΣ, ΑΣΠ/ΤΣΠ) και να την υποβάλουν, σύμφωνα με το proson, αποκλειστικά και μόνο ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΔΕΗ Α.Ε. / ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ / ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ / Τ.Κ. 53150, Υπόψη κ. Κούσια

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΔΕ).

Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει αύριο, Τρίτη 25 Απριλίου και λήγει την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023.

Η προκήρυξη

Πράσινο φως για 277 εποχικούς σε αναγνωρισμένες σχολές δήμων

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η πρόσληψη 277 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΝΠΙΔ δήμων για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις θα γίνουν στις εξής εννιά κοινωφελείς δημοτικές επιχειρήσεις για την παροχή υπηρεσιών σε αναγνωρισμένη σχολή: Χίου (5), Μαρκοπούλου Μεσογαίας (30), Σερβίων (21), Θηβαίων (42), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (33), Καλαμαριάς (51), Σερρών (14), Γορτυνίας (5) και Καλαμάτας (76).

Η διάρκεια των συμβάσεων είναι έως οκτώ ή εννέα μήνες.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 38 έως και 42 του ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6 Α’), καθώς και αυτές του π.δ. 524/1980 κατά περίπτωση

 

#ΑΣΕΠ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΔΗΜΟΣΙΟ #ΔΗΜΟΙ #ΕΡΓΑΣΙΑ #ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ #ΔΕΗ #ΔΕΔΔΗΕ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.