Header Ads

Κοζάνη: Έφεση ασκεί ο Δήμος σε δικαστική απόφαση για την καταβολή χρηματικού ποσού σε εργαζόμενο μετά από εργατικό ατύχημα

koza Dimarxeio Kozanis

Έφεση άσκησε ο Δήμος Κοζάνης σε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, για την υπόθεση εργαζόμενου , ο οποίος είχε τραυματιστεί στο αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας .

Το δικαστήριο σύμφωνα με την απόφαση υποχρεώνει τον Δήμο Κοζάνης, να καταβάλλει στον ενάγοντα το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ συν τους τόκους από το 2017 που συνέβη το ατύχημα, με την οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποφασίζει να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης και κατά του κατοίκου της Κοζάνης και εργαζόμενου οκταμηνίτη. Ο κάτοικος του Δήμου Κοζάνης προσλήφθηκε το 2017 στον Δήμο, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με την ειδικότητα ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτης Οχημάτων. Τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και ειδικότερα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου και ενώ είχε ανεβεί σε κινητή κλίμακα για να αντικαταστήσει τα οπίσθια φανάρια απορριμματοφόρου οχήματος, έπεσε από αυτήν με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη δεξιά κνήμη, κάταγμα στο δεξί χέρι (κερκίδος και περόνης). Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί πλέον να δουλέψει. Ο εργαζόμενος άσκησε αγωγή κατά του Δήμου Κοζάνης στην οποία ισχυρίζεται ότι το ατύχημα που υπέστη οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα των εναγομένων του Δήμου Κοζάνης και του πρώην Δημάρχου Κοζάνης καθώς και του Προϊσταμένου στο Αμαξοστάσιο, ζητώντας αρχικά το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, προς αποκατάστασης ηθικής βλάβης, 5.400 ευρώ ως δαπάνη για την θεραπεία του και συν 80 χιλιάδες ευρώ για λόγους μόνιμης και διαρκούς αναπηρίας.

Ενώ οι δίκες συνεχιζόταν ο εργαζόμενος αποσύρει την αγωγή κατά του Δημάρχου και του Διευθυντή της υπηρεσίας και στρέφεται εναντίον του Δήμου Κοζάνης. Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 δημοσιεύθηκε (με αριθμό 69/2023) η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης που υποχρεώνει τον Δήμο Κοζάνης να καταβάλλει στον ενάγοντα το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ συν τους τόκους, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης. Ο Δήμος συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό που εκδικάστηκε χωρίς όμως τους τόκους κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο τον ενάγοντα με αποτέλεσμα η δίκη να συνεχιστεί.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.