Header Ads

Κοζάνη: Σύλλογος Λογιστών «Προσοχή στους επιτήδειους»

logistirio_grafeio-220x220

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Σύλλογος Λογιστών Κοζάνης, καθώς, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του,  καταγράφονται στην Κοζάνη συχνά επαναλαμβανόμενα κρούσματα, προσέγγισης φορολογουμένων, από επιτήδειους, που επικαλούμενοι ότι είναι λογιστές, ζητούν χρήματα ή στοιχεία της προσωπικής τους κάρτας, για πληρωμή φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο Σύλλογος Λογιστών υπενθυμίζει ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα, ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν εκείνοι τις υποχρεώσεις των πελατών τους. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι.

Επιπρόσθετα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν το μνήμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν να προέρχεται από τη διεύθυνση e-mail του λογιστή τους και όχι ένα άγνωστο e-mail που έχει έναν λογαριασμό, στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματα του. Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.