Header Ads

Κοζάνη: Πληθαίνουν οι καταγγελίες από επιδρομές αρκούδας

Κοζανη 1

Άλλη μια καταγγελία από κατοίκους και επαγγελματίες στην Αιανή Κοζάνης για ζημιές σε μελίσσια από επιδρομή αρκούδας και δεν είναι η μόνη περιοχή. 31 κατεστραμμένες κυψέλες  άφησαν  πίσω τους, τις τελευταίες ημέρες αρκούδα ή αρκούδες, στο πέρασμά τους, από την Αιανή Κοζάνης και μάλιστα λίγα μέτρα από τον αστικό ιστό,  αναζητώντας τροφή.

Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται για μια ακόμη φορά από την επέλαση του άγριου ζώου, αναζητώντας λύσεις για να τα κρατήσουν μακριά από την περιουσία τους. Μάλιστα όπως δηλώνουν η ανησυχία τους  μεγαλώνει καθώς σε λίγο καιρό τα καρποφόρα δέντρα θα “προκαλέσουν”  και πάλι τις αρκούδες που δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους εδώ και χρόνια.

Η μετακίνηση του πληθυσμού των άγριων ζώων από τις περιοχές που ζούσαν είναι ένας από τους παράγοντες για την εμφάνιση των άγριων ζώων ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, προς αναζήτηση τροφής τονίζεται από την πλευρά του Δασαρχείου, ενώ σε ότι αφορά στην αύξηση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας, των λύκων αλλά και των αγριόχοιρων δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, παρόλα αυτά ολοένα και συχνότερα εμφανίζονται τα άγρια ζώα ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.