Header Ads

Κοζάνη: Τα … ορφανά κρούσματα του SARS-COV 2

Κοζάνη: Τα … ορφανά κρούσματα του SARS-COV 2

 Αναβρασμός επικρατεί από χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μετά την ανακοίνωση τον νέων μολύνσεων του SARSCOV 2 από τον ΕΟΔΥ , καθώς έχουν διαπιστωθεί αρκετές από αυτές να είναι από δείγματα, τα οποία έχουν παρθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, περίπου 30 άτομα τα οποία ήταν θετικά και προέρχονται στο σύνολό τους από το Δήμο Εορδαίας είχαν δώσει δείγματα το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Τα συγκεκριμένα αυτά δείγματα, όπως περίπου και άλλα 10 με 15, είχαν παρθεί από τον Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ελέχθησαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της ευρύτερης περιοχής.

Τα θετικά αυτά κρούσματα φαίνεται να έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης να ξαναμπεί και πάλι στο «κόκκινο».

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αναστάτωση και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού δημιουργούνται αναπάντητα ερωτήματα.

Ένα από αυτά έχει να κάνει και με την ιχνηλάτηση τον θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ενώ τόσο η Περιφερειακή αρχή όσο και οι δημοτικές αρχές της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ζητούν να μάθουν την έκταση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Την περίοδο από τις 5 έως και 20 Νοεμβρίου 2020 υπήρξε πρόβλημα για μία ημέρα στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς δεν είχαν φτάσει έγκαιρα τα αντιδραστήρια για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Την περίοδο αυτή ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος είχε ζητήσει από τις διοικήσεις των όμορων Νοσοκομείων να αποστέλλουν τα δείγματα, που έπαιρναν είτε σε εργαστήρια άλλων Νοσοκομείων, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ  – ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ 

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.