Header Ads

Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Περιφερειάρχης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα του SARS-COV 2

Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Περιφερειάρχης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα του SARS-COV 2

Την παρέμβαση εισαγγελέα για την διερεύνηση του θέματος με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα του SARS-COV 2, τα οποία δηλώθηκαν τόσο χθες και σήμερα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες από ιδιωτικό εργαστήριο της Πτολεμαΐδας στον ΕΟΔΥ και αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη τα 31 από τα 53 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, είχαν παρθεί από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ελέχθησαν σε ιδιωτικό εργαστήριο της ευρύτερης περιοχής στο δεύτερο 10ήμερο του Νοεμβρίου, όπως έγινε επίσης και με άλλα 18 που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στο σύνολό τους οι θετικές αυτές μολύνσεις αφορούσαν το Δήμο Εορδαίας και παρ’ ότι, όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, αυτές δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη λήψη των αυστηρών περιοριστικών όρων, μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην επιβάρυνση της περιοχής την περίοδο εκείνη.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες όπου εντοπιστούν, καθώς το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αναστάτωση, τόσο στους καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Την περίοδο από τις 5 έως και 20 Νοεμβρίου 2020 υπήρξε πρόβλημα για μία ημέρα στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς δεν είχαν φτάσει έγκαιρα τα αντιδραστήρια για την ανίχνευση του κορονοϊού. Έτσι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, είχε ζητήσει από τις διοικήσεις των όμορων Νοσοκομείων να αποστέλλουν τα δείγματα που έπαιρναν, είτε σε εργαστήρια άλλων Νοσοκομείων, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης έχει επικοινωνήσει ήδη χθες με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, από τον οποίο ζήτησε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, τόσο για τον αριθμό των ετεροχρονισμένων μολύνσεων, όσο και για την άρση των αυστηρών απαγορευτικών περιορισμών. Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη, ενώ οι αποφάσεις θα παρθούν την Παρασκευή.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έθεσε χθες το θέμα και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα αυτά να μην ληφθούν υπόψη για τις όποιες αποφάσεις παρθούν τις επόμενες ημέρες, για την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και ένα μήνα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Την ίδια ώρα τοπικές αρχές, αλλά και φορείς της περιοχής είναι προβληματισμένοι από την παρατεταμένη αυστηρή καραντίνα, γιατί όπως επισημαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ήταν και είναι πλέον σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, με άλλες Περιφερειακές Ενότητες για τις οποίες όμως δεν έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα.

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.