Header Ads

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για το Πανεπιστήμιο

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για το Πανεπιστήμιο

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Η αλλαγή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα οδηγήσει στη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας Π. Πέρκα. Ο. Τελιγιορίδου και Κ. Βέττα.

Συγκεκριμένα ερωτούν την κα Κεραμέως, «ποιά είναι η μελέτη κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που αποτέλεσε αιτιολογική βάση για την κατάθεση του νομοσχεδίου. Με ποιους φορείς διαβουλευτήκατε για την τροποποίηση των όρων εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα. Για ποιο λόγο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε δραματική συρρίκνωση φοιτητών και τμημάτων».

Συνεχίζοντας επισημαίνουν: «Πώς θα αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έλλειμμα που θα προκύψει από την αποδιάρθρωση και το κλείσιμο των τμημάτων στην περιοχή;

Ποια είναι η πρόβλεψη για τις υφιστάμενες δραστηριότητες του Π.Δ.Μ., οι οποίες θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα από την ξαφνική και δραματική μείωση φοιτητών; Τι θα συμβεί με τις υποδομές του Π.Δ.Μ. που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες προς τον τρέχοντα αριθμό φοιτητών;».

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.