Header Ads

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας σε δήμους της Αττικής και άλλες περιοχές της χώρας

.

Κλειστά παραμένουν και σήμερα Τρίτη νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους δήμους της Αττικής που σημειώθηκε και τη Δευτέρα έντονη χιονόπτωση και επικρατεί ισχυρός παγετός.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

-Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού

-Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου

-Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού

-Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων  και με βάση τα αιτήματα των δήμων  θα επαναξιολογήσει την κατάσταση. Παράλληλα, λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών αρχών.

Κλειστές είναι επίσης οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου και Συκής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με απόφαση του Δημάρχου  Μιχάλη Μιτζικού, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, της δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και της επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών αρχών.

Στον δήμο Βέροιας δεν λειτουργούν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω ολικού παγετού, παραμένουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία ,τα νηπιαγωγεία , οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες και συγκεκριμένα σε Αρναία, Στανό, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα και Μεγάλη Παναγία. Στον δήμο Κιλκίς θα χτυπούσε μια ώρα αργότερα το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Με απόφαση των Δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής παραμένουν κλειστά την Τρίτη. Θα παραμείνουν ανοικτοί μόνο οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στο δήμο Γρεβενών.

Οι δήμαρχοι των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων, επισημαίνουν ότι λόγω των μέτρων Covid -19 δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα όταν την ίδια στιγμή η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.

Τα σχολεία του Δήμου Αργιθέας παραμένουν κλειστά. Επίσης, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. 

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσε ότι οι παιδικοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα ειδικά σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονόπτωσης και παγετού. Η εξ’αποστάσεως διδασκαλία στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα γίνει κανονικά τις μεσημεριανές ώρες.

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητάς του, καθώς και την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, ολικός παγετός), ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων.

Λόγω παγετού, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, δηλαδή Τρίτη 19 Ιανουαρίου και Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, συγκεκριμένες σχολικές μονάδες σε χωριά στον βόρειο ορεινό όγκο του Λεπετύμνου.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα μείνουν το νηπιαγωγείο Λεπετύμνου, το δημοτικό σχολείο Συκαμνιάς, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μανταμάδου, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Κάπης, Κλειούς και Πελόπης και το νηπιαγωγείο της Νάπης.

Στον δήμο Μυτιλήνης με απόφαση του δημάρχου Στρατή Κύτελη, λόγω παγετού, παραμένει κλειστό το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου. Επίσης, από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Χαλίκων, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Λουτρών, το 12ο νηπιαγωγείο Αλυφαντών και το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Αγιάσου. Τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης λειτουργούν κανονικά.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.