Header Ads

Εορδαία: Αποφασίζει το Δ.Σ. για το Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο

Εορδαία: Αποφασίζει το Δ.Σ. για το Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα στις 6 το απόγευμα με  μοναδικό θέμα τη Γνωμοδότηση Σώματος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τροποποίηση της Α.Π ΟΙΚ. 170044/9 -1-2014 σχετικά με την Απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων του έργου « Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο όρος Βέρμιο, Δήμων Βέρροιας και Νάουσας Ημαθίας, Δήμου Εορδαίας, σε συμμόρφωση με το άρθρο 6 του αριθμού 4 Ν. 4685/20. Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία που έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας έληξε χθες.

Με χθεσινοβραδινή της επιστολή η δημοτική  παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»  που απέστειλε προς όλους  τους Δημοτικούς Συμβούλους Εορδαίας, παροτρύνοντας τους,  ύστερα από την παράθεση επιχειρημάτων  για τις συνέπειες από την υλοποίηση του έργου,  να καταψηφισθεί η Μ ΠΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα  του Δήμου Νάουσας που ήταν αρνητικό « παρ όλες τις προσπάθειες των εκπροσώπων της Εταιρείας που στην προσπάθεια τους να πείσουν, τόνισαν ότι τα έργα θα γίνουν από την πλευρά της Πτολεμαΐδας».

Να προσθέσουμε ότι το Αιολικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Εορδαίας  θα αναπτυχθεί σε εκτάσεις των Κοινοτήτων Σπηλιάς, Ερμακιάς, Μεσοβούνου, και Κομνηνών

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.