Header Ads

Κοζάνη: Άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα μετά από την τρίμηνη καραντίνα – Ελπιδοφόρα τα μηνύματα

Κοζάνη: Άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα μετά από την τρίμηνη καραντίνα – Ελπιδοφόρα τα μηνύματα

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου στην πόλη της Κοζάνης, μετά από 90 ημέρες, που παρέμειναν κλειστά λόγω της παρατεταμένης καραντίνας που επέβαλε το υψηλό ιικό φορτίο. 

Παρά το πολικό ψύχος οι καταναλωτές έσπευσαν από νωρίς το πρωί, με το θερμόμετρο να δείχνει 8, βαθμούς στο κέντρο της πόλης να κάνουν τις αγορές τους κυρίως σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Με αισιοδοξία κύλησε η πρώτη μέρα, για τους καταστηματάρχες να υποδέχονται τους πελάτες τηρουμένων όλων των μέτρων ασφάλειας, με αντισηπτικά, μάσκες, τις απαιτούμενες αποστάσεις και τον αριθμό που ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά και ζητούμενο την υπευθυνότητα και την πειθαρχία, ώστε να συνεχίσει η αγορά να μείνει ανοιχτή.

«Η έναρξη του λιανεμπορίου μετά από 3 μήνες εκτός από την ελπίδα για καλύτερες ημέρες σημαίνει και απώλειες με το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων», σημείωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά «την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση, όπως και αναμένεται για την περιοχή, που έχει πληγεί ιδιαίτερα εξαιτίας της πανδημίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταναλωτής έχει 2 ώρες στη διάθεσή του για τις αγορές του, ενώ απαραίτητη είναι η αποστολή μηνύματος για την έξοδό του.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.