Header Ads

ΗΠΑ: Επίθεση στον Τραμπ από την οικογένεια του Prince για χρήση του «Purple Rain» σε ομιλία του

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε σφοδρή επίθεση από το ίδρυμα Prince, καθώς χρησιμοποίησε το τραγούδι «Purple Rain»,σε προεκλογική του ομιλία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ που βρέθηκε στην Μινεάπολις, την μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Μινεσότα και τόπο καταγωγής του Prince, στην ομιλία του, άσκησε κριτική στους γνωστούς τραγουδιστές και υποστηρικτές του Δημοκρατικού κόμματος, Bruce Springsteen, Beyonce και Jay-Z.

Το ίδρυμα Prince, που διαχειρίζεται την περιουσία αλλά και τα πνευματικά δικαιώματα του πολυβραβευμένου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 2016, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την δυσαρέσκεια του, για την χρήση του συγκεκριμένου τραγουδιού, από τον Τραμπ, σε προεκλογική του ομιλία.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έπαιξε το τραγούδι του Prince, Purple Rain, απόψε σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Μινεάπολις, παρότι είχε δεσμευτεί ένα χρόνο νωρίτερα πως δεν θα χρησιμοποιούσε την μουσική του Prince στην εκστρατεία του. Το ίδρυμα Prince δεν θα δώσει ποτέ άδεια στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί τραγούδια του Prince».

Ο Τράμπ, εξακολουθεί να παίζει μουσική από τους Rolling Stones, Aerosmith και αρκετούς άλλους καλλιτέχνες από τότε που ανέλαβε την προεδρεία, το 2015.

Παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις τους, να σταματήσει την χρήση των τραγουδιών τους στις προεκλογικές του ομιλίες, καθώς ερμηνεύεται λανθασμένα από το κοινό - ως υποστηρικτές του, εκείνος συνεχίζει να τους αγνοεί, λόγω της ασάφειας του νόμου.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.