Header Ads

Γουίτνεϊ Χιούστον, Motorhead και B.I.G. στις 16 υποψηφιότητες για το Rock and Roll Hall of Fame

Ανακοινώθηκαν στις 15 Οκτωβρίου, τα 16 ονόματα των υποψηφίων για το Rock and Roll Hall of Fame, το 2020.

Οι Notorious B.I.G., Γουίτνεϊ Χιούστον, Dave Mathews Band και Motorhead, Pat Benatar, Doobie Brothers, T.Rex, Thin Lizzy και Soundgarden, θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα. 

Ακολουθούν οι Judas Priest και Todd Rundgren οι οποίοι είχαν προταθεί και πάλι το 2018 και 2019 αντίστοιχα, οι Depeche Mode και Nine Inch Nails, που είχαν προταθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, οι Chaka Khan τρεις, οι MC5 τέσσερις και τέλος οι Kraftwerk, πέντε.

Η λίστα περιλαμβάνει μεγάλο εύρος μουσικής κάτι που αντικατοπτρίζει πλήρως την νέα αντίληψη, αλλά και την τάση προς την οποία ρέπει ο νέος διευθυντής, Τζον Σάικς, που δεν είναι άλλη, από τα διαφορετικά στιλ μουσικής, των υποψηφίων για ένταξη, καλλιτεχνών. 

Ο Σάικς που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, 2020, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Τζαν Γουένερ, ο οποίος έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην ανάγκη, το Rock and Roll Hall of Fame, να εξελιχθεί, να προχωρήσει υιοθετώντας νέες ιδέες, πιο φρέσκες, πιο κοντά στα μουσικά ακούσματα του 21 αιώνα.

«Το Rock and Roll Hall of Fame, θα μπορούσε να καταλήξει εντελώς αδιάφορο για τους καλλιτέχνες, καθώς το ροκ όπως το γνωρίζαμε την δεκαετία του ’60, άρχισε να γερνάει. Πρέπει να εξελιχθούμε και πρέπει να αλλάξουμε, γιατί η μουσική αλλάζει».

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο απερχόμενος διευθυντής και ιδρυτής του περιοδικού «Rolling Stone», Τζαν Γουένερ έχει κατ′ επανάληψη εκφράσει την ανησυχία του για τις ελάχιστες εισαγωγές στο Rock and Roll Hall of Fame, γυναικών και μαύρων.

Η τελετή για την εισαγωγή των νέων ονομάτων, θα γίνει στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 2 Μαϊου 2020. 

Πηγή: The New York Times, Billboard

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.