Header Ads

Μεξικό: Έδεσαν τον δήμαρχο του χωριού τους και τον έσυραν με αυτοκίνητο

@tinta_fresca

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Μεξικό, μετά από περιστατικό όπου ο δήμαρχος του χωριού τους απομακρύνθηκε με τη βία από το γραφείο του, δέθηκε σε φορτηγάκι και σύρθηκε στους δρόμους της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η αστυνομία παρενέβη για να ελευθερώσει τον δήμαρχο Χόρχε Λουΐς Εσκαντόν Χερνάντεζ, ο οποίος δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση από αγρότες που απαιτούν να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για την επισκευή ενός τοπικού δρόμου. Επιπλέον αστυνομικοί έχουν αποσταλεί στο χωριό, που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιάπας.

Οι δήμαρχοι και οι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης στο Μεξικό στοχοποιούνται συχνά από κυκλώματα ναρκωτικών εάν αρνηθούν να συνεργαστούν μαζί τους, ωστόσο είναι πολύ πιο σπάνιο να δέχονται επιθέσεις λόγω των προεκλογικών τους δεσμεύσεων. Ο Εσκαντόν είπε ότι θα κάνει μήνυση για απαγωγή και απόπειρα φόνου.

Σε βίντεο που τράβηξαν περαστικοί έξω από το γραφείο του δημάρχου φαίνεται μια ομάδα ατόμων να τον βγάζει με τη βία από το κτίριο και να τον πάει στο πίσω μέρος του οχήματος. Άλλο βίντεο από κάμερα τον δείχνει να σέρνεται, δεμένος με σκοινί από τα χέρια, στους δρόμους της Σάντα Ρίτα.

 

 

Χρειάστηκε η επέμβαση δεκάδων αστυνομικών για να σταματήσει το όχημα και να διασωθεί ο δήμαρχος, και ήταν πολλοί οι τραυματίες στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και αυτών που τον απήγαγαν.

Σε ένα άλλο περιστατικό πριν από τέσσερις μήνες, μια ομάδα ατόμων βανδάλισε το γραφείο του, όταν δεν τον βρήκε εκεί. Σημειώνεται πως, πριν τις εκλογές, o Εσκαντόν είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδιο με τους υποστηρικτές ενός αντιπάλου του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.