Header Ads

Οι πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης για ψώνια

Οι πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης για ψώνια.

Οταν σκεφτόμαστε τη Μόδα, συνήθως οι πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις που έρχονται συνειρμικά στο μυαλό είναι το Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο. Αυτές οι τρεις πόλεις συνδυάζονται με τις πασαρέλες, τις διοργανώσεις Εβδομάδων Μόδας, τις νέες συλλογές των σχεδιαστών και τα καταστήματα όπου γεννιούνται νέες τάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες πόλεις της Ευρώπης που τα τελευταία χρόνια παράγουν νέες ιδέες, προϊόντα και που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε ότι αποτελούν σπίτι για μερικούς από τους πιο μεγάλους οίκους μόδας στον κόσμο.

Ποιες είναι αυτές

 

Αμβέρσα - Βέλγιο

Αμβέρσα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου έχει πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες για να περάσει κανείς τον ελεύθερό του χρόνο. Αρχικά, εκεί βρίσκεται η Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών. Το πρόγραμμα σπουδών του ινστιτούτου στη μόδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο και από εκεί αποφοίτησαν σχεδιαστές που στα μισά της δεκαετίας του ’80 και μέσα από τη δουλειά τους, έκαναν την πόλη γνωστή για τη βιομηχανία. Στα μαγαζιά και τις καφετέριες της πόλης συχνάζουν προσωπικότητες της μόδας και μοντέλα. Επιπλέον, στην πόλη βρίσκονται κι άλλα Ινστιτούτα και ιδρύματα όπως το Μουσείο Μόδας, όπου μπορείτε να μάθετε για την εξέλιξη της καπαρντίνας και να επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη με συλλογή περισσότερων από 15.000 βιβλίων. 

 

Αμστερνταμ - Ολλανδία

Αμστερνταμ.

Αν είστε λάτρεις του denim, το Αμστερνταμ είναι η πόλη που πρέπει να επισκεφτείτε καθώς εκεί βρίσκεται το Jean School, το μοναδικό Ινστιτούτο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο τζιν ύφασμα. Κάθε χρόνο, το Αμστερνταμ φιλοξενεί το φεστιβάλ Μέρες Denim (Denim Days) και εκεί συγκεντρώνονται δημιουργοί, σχεδιαστές και άλλοι που αγαπούν τη μόδα. Τέλος, η πόλη γρήγορα ανέρχεται σε κέντρο μόδας με μεγάλους οίκους όπως οι Κάλβιν Κλάιν, Τόμι Χιλφιγκερ και Καρλ Λαγκερφελντ να έχουν εγκαταστήσει τα κεντρικά γραφεία τους εκεί. 

Βιέννη - Αυστρία 

Βιέννη.

Εκτός από την «παραγωγή» μεγάλων ονομάτων όπως ο Χέλμουτ Λανγκ, η βιομηχανία μόδας της Βιέννης συνήθως μας διαφεύγει. Ομως αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς πλέον υπάρχουν πολλοί νέοι ανερχόμενοι σχεδιαστές που ζουν στην πόλη. Οι δρόμοι της περιοχής Neubau γεμίζουν σιγά σιγά με μπουτίκ και μοδάτα καταστήματα μεταχειρησμένων ειδών και η σύγκριση με τον μοδάτο και εναλλακτικό δρόμο του Βερολίνου, Friedrichshain, είναι αναπόφευκτη. 

Μόσχα - Ρωσία

Μόσχα.

Οι Ρώσοι σχεδιαστές μόδας κατακτούν με γρήγορο ρυθμό την παγκόσμια βιομηχανία με τις εκκεντρικές δημιουργίες και τις υπέροχες σιλουέττες στην πασαρέλα. Το street style, η κουλτούρα της χώρας και το ταλέντο συνδυάζουν την επόμενη μεγάλη πηγή ιδεών. 

Στοκχόλμη - Σουηδία 

Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη είναι «μητέρα» μερικών από τους πιο διάσημους οίκους μόδας και καταστημάτων που δίνουν στην ήδη υπάρχουσα μόδα της πόλης, μια νέα ενέργεια. Και με τις τρεις ντόπιες fashion μπλόγκερ Kenza Zouiten Subosic και Caroline Blomst, το ιδιαίτερο στυλ της πόλης έχει μεταδοθεί διεθνώς. Για τους πιο «κούλ» δρόμους της πόλης, επισκεφτείτε το αστικό προάστιο Σοντερμαλμ όπου θα δείτε μπουτίκ με εκλεπτισμένη διακόσμηση και μοδάτα καταστήματα με αξεσουάρ.

Πηγή: Travel + Leisure

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.