Header Ads

Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τουρκία για τους Κούρδους - Θέλω να τελειώσω τους άσκοπους πολέμους

Από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραπ έδωσε το πράσινο φως για την τουρκική εισβολή στην ΒΑ Συρία που ελέγχουν οι Κούρδοι, δια στόματος του ιδίου και μέσω ενός καταιγισμού αναρτήσεων του στο Τwitter η διεθνής κοινότητα προσπαθεί, μάταια, να καταλάβει τι θέλει να κάνει και τι θέλει να πει. 

Στις τελευταίες του λοιπόν αναρτήσεις για το θέμα (μέχρι στιγμής), μοιάζει να προσπαθεί να προβάλλει ευατόν στο εσωτερικό ακροατήριο των αμερικανών ψηφοφόρων ως ο πρόεδρος των ΗΠΑ που θέλει να αποκαταστήσει την ειρήνη στον κόσμο, να δώσει τέλους στους άσκοπους πολέμους και να αρνείται να διακινδυνεύσει τις ζωές αμερικανών στρατιωτών. Και για να μην αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς εμφανίζεται για μια ακόμη φορά να δεσμεύεται πως δεν θα διστάσει να χτυπήσει την τουρκική οικονομία, ακόμη και να επιβάλλει κυρώσεις εάν η Τουρκία δεν πράξει βάσει κανόνων. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κανόνες;

«Η Τουρκία σχεδίαζε να επιτεθεί στους Κουρδούς εδώ και πολύ καιρό. Πολεμούν από πάντα. Δεν έχουμε στρατιώτες πουθενά κοντά στην περιοχή όπου εξαπολύονται επιθέσεις. Προσπαθώ να βάλω ένα τέλος στους ΑΣΚΟΥΠΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Μιλάω και με τις δύο πλευρές. Κάποιοι θέλουν να στείλουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να αρχίσουν έναν νέο πόλεμο. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ, αφήστε τους Κούρδους να δώσουν μόνοι τους τις μάχες τους (αν και με τη δική μας οικονομική βοήθεια). Εγώ λέω, χτυπήστε την Τουρκία πολύ σκληρά, οικονομικά και με κυρώσεις εάν συμμορφωθούν στους κανόνες! Παρακολουθώ στενά». 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.