Header Ads

Το ανθρώπινο δράμα πίσω από την αυτοκτονία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Για καιρό έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο ο 62χρονος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε την Τρίτη μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Ο 62χρονος έκανε θεραπείες αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιωνόταν, ενώ η ψυχολογική του κατάσταση είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Ο αντιεισαγγελέας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του μετά το απονενοημένο διάβημα. Στο χώρο άφησε και ένα ιδιόχειρο σημείωμα για την οικογένειά του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Ο 62χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο δικαστικό σώμα. Όταν αρρώστησε έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Έπασχε από μία επιθετική μορφή καρκίνου και είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Αναγκάστηκε να αφήσει την υπηρεσία του, καθώς οι θεραπείες δεν του άφηναν περιθώρια. Αυτό τον επηρέασε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά, αφού λάτρευε τη δουλειά του.

Πρόσφατα ζήτησε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς ήθελε να γυρίσει στο σπίτι του.

Ο 62χρονος δικαστικός είχε εκλεγεί τον Οκτώβριο του 2016 προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, αντικαθιστώντας τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Στην ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί για τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας έλαβε 46 ψήφους έναντι 31 που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του Παντελής Στραγάλης. Τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί έριξαν λευκό. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.