Header Ads

Γιάν. Κορεντσίδης στην ΕΡΤ  Κοζάνης: Οι πρώτες εβδομάδες  της δημοτικής αρχής Καστοριάς

Γιάν. Κορεντσίδης στην ΕΡΤ  Κοζάνης: Οι πρώτες εβδομάδες  της δημοτικής αρχής Καστοριάς   

Με βασικές  προτεραιότητες  την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, ξεκίνησε  την δημαρχιακή του θητεία, ο Νέος Δήμαρχος Καστοριάς  Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε λόγο για μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις  του Δήμου προς την ΔΕΗ και  την  Εταιρεία της Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτ. Μακεδονίας (ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ).

Ο  κ.Κορεντσίδης   υπογράμμισε μάλιστα ότι ο  Δήμος Καστοριάς έχει τις μεγαλύτερες οφειλές προς την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ στην Δυτ. Μακεδονία, οι οποίες ανέρχονται στα  2 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι «η νέα δημοτική αρχή, προχωρά  σε τακτοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων».

 

Σχετικά με τη συζήτηση και την κινητικότητα  που γίνεται στη  Δυτ. Μακεδονία για το φυσικό αέριο, ο  Δήμαρχος Καστοριάς ανέφερε ότι θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες  με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας  Γιώργο Κασαπίδη, με τον οποίο θα  συζητήσει  διεξοδικά για το που βρίσκεται  και πως προχωρά η  διαδικασία για την έλευση του  φυσικού αερίου στην περιοχή, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το θέμα.

Σε  ότι αφορά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ),  για  «απόλυση οκτώ εργαζόμενων στο Ε.Σ.Π.Α. τη στιγμή που για τους υπόλοιπους 10  αποφασίστηκε η ανανέωση της σύμβασης τους στο Δήμο Καστοριάς», ο κ.Κορεντσίδης  σημείωσε  ότι «η επιλογή έγινε με κριτήριο το ποιοι χρειάζεται να παραμείνουν,  με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν». Στην απάντηση του επίσης,   ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, επεσήμανε   ότι «οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ- ΟΤΑ  υποστηρίζουν κάποια συμφέροντα και επειδή ήρθαν στην Καστοριά, έπρεπε να δικαιολογήσουν κατά κάποιο τρόπο την ύπαρξη τους στην περιοχή».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1633523
Από το Blogger.