Header Ads

Απολογία Κασιδιάρη: Δεν φταίει η Χρυσή Αυγή αν παρανομήσει κάποιος οπαδός ή βουλευτής της

Αποποιήθηκε των ευθυνών ο Ηλίας Κασιδιάρης για όσα μπορεί να έχουν πράξει μέλη οπαδοί ή  βουλευτής του κόμματος, απολογούμενος σήμερα επί τρεις ώρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής. «Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα αδικήματα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να καταλήξει ότι κάποιο μέλος, οπαδός, βουλευτής του κόμματος μπορεί να έπραξε κάτι. Αλλά δεν ευθύνεται το κόμμα για κάποια εγκληματική πράξη». Αυτό ισχυρίσθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος επικαλέσθηκε ως παράδειγμα την δολοφονία Τεμπονέρα και την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στις περιπτώσεις αυτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα δεν χρεώθηκαν όσα έπραξαν στελέχη τους. «Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να διώκεται το κόμμα σήμερα» είπε επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της ύπαρξης πολιτικού σχεδίου.

Πάρεδρος: Δηλαδή όλα αυτά στήθηκαν από παρακρατικές οργανώσεις για να τις φορτώσουν στη Χρυσή Αυγής Ήταν όλα ένα στημένο σχέδιο μέχρι την ανθρωποκτονία Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Εγώ είπα για σκευωρία και την τεκμηρίωση με κάποιο αποδεικτικό υλικό. Υπάρχουν επιμέρους εγκλήματα, αλλά υπήρχε πολύ συγκεκριμένη πολιτική για να διωχθούν όχι οι κατηγορούμενοι των εγκλημάτων, αλλά όλοι οι βουλευτές.

Πάρεδρος: Εσείς και το κόμμα λέτε πως αυτά τα περιστατικά ήταν άσχετα, έγιναν από άλλους χώρους και χρησιμοποιήθηκαν ως σκευωαρία;

Κατηγορούμενος: Επαναλαμβάνω δήλωσή μου του 2018. Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα αδικήματα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να καταλήξει ότι κάποιο μέλος, οπαδός, βουλευτής του κόμματος μπορεί να έπραξε κάτι. Αλλά δεν ευθύνεται το κόμμα για κάποια εγκληματική πράξη.

Παράλληλα ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής  αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα Γρ. Κωνσταντέλου, υποστηρίζοντας πως δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας. «Έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου και δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά στη συγκάλυψη του εγκλήματος», είπε.

Χαρακτήρισε τους προστατευόμενους μάρτυρες «στημένους», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θεωρούσε τη βουλευτική ιδιότητα απαξιωτική, είπε πως η εκλογή του ήταν τιμητική. «Οι δηλώσεις μου αφορούσαν στις στρεβλώσεις του κοινοβουλευτισμού, τι οποίες δυστυχώς συνάντησα. Προσωπικά τρέφω απόλυτο σεβασμό στη λειτουργία της Βουλής» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι πρώην βουλευτές Ματθαιόπουλος και Κουκούτσης.

 

Πηγή: dikastiko 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.