Header Ads

«Φύγετε, αφήστε μας να σκοτωθούμε όλοι αφού δεν κάνετε τίποτα» - Η κραυγή Κούρδισσας μάνας στο Κομπάνι

Γυναίκα θρηνεί δίπλα στη σορό συγγενικού της προσώπου που σκοτώθηκε κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς. Γκαμισί, Συρία, 10 Οκτωβρίου 2019. (AP Photo/Baderkhan Ahmad)

Καθώς η τουρκική εισβολή στη ΒΑ Συρία συνεχίζεται η οργή και η απογοήτευση των Κούρδων για την εγκατάλειψή τους από τους συμμάχους τους Αμερικανούς στο πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και την διεθνή κοινότητα, μεγαλώνει. Οι γυναίκες που προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις βόμβες ενώ οι άντρες και άλλες γυναίκες της οικογένειάς τους, μάχονται κατά της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής, είναι εκείνες που βιώνουν ίσως το μεγαλύτερο δράμα. Έχοντας μείνει πίσω, ακούν κάθε νύχτα τις βόμβες να πέφτουν βροχή και τον ήχο από τις μάχες ενώ προσπαθούν να προστατέψουν τα ανήμπορα μέλη των οικογενειών τους. Μωρά, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άρρωστους. 

Στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter το YPJ, η γυναικεία πολιτοφυλακή και δυνάμεις άμυνας των Κούρδων της Συρίας, ανέβηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο που μοιάζει να αποτυπώνει την οργή που βιώνουν αυτές οι γυναίκες που έμειναν πίσω. Μια Κούρδισα στο Κομπάνι, περιτριγυρισμένη από άλλες μανάδες με τα παιδιά τους, έξω στην ύπαιθρο, μέσα στη νύχτα αρχίζει να φωνάζει, ενώ κρατά από το χέρι ένα μικρό κοριτσάκι.

Η ανάρτηση έχει γίνει με το σχόλιο:  ”Οι μητέρες στο Κομπάνι εκφράζουν την οργή τους για τη σιωπή του κόσμου” και η ανάρτηση έχει γίνει από το Κέντρο Τύπου. 

Στη συνέχεια σύμφωνα με πρόσθετες αναφορές αναφέρθηκε πως γυναίκα φαίνεται να φωνάζει σε αμερικανό ή αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή την Παρασκευή. Σημειώνεται πως οι Τούρκοι χθες έπληξαν με βόμβες την περιοχή του Κομπάνι, οι οποίες έπεσαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αμερικανικό φυλάκιο. 

 «Τα παιδιά μας έχουν ορφανέψει τώρα. Προστατεύουμε την πόλη μας (Κομπάνι) πέντε χρόνια τώρα. Γιατί είστε εδώ τώρα; Τι κάνετε εδώ; Δεν καταλαβαίνετε πως εδώ είναι η γη μας; Αυτοί (οι Τούρκοι) δολοφονούν εμάς και τα παιδιά μας. Μέχρι πότε θα αφήνετε να συμβαίνει αυτό; Καλύτερα να μας αφήσετε να σκοτωθούμε όλοι εδώ, παρά αυτό…Να μας αφήσετε όλοι εάν δεν κάνετε τίποτα να σταματήσετε αυτό τον πόλεμο. Μέχρι πότε θα πρέπει να ζούμε έτσι; Θα πρέπει να σκοτωθούν όλα μας τα παιδιά πριν κάνετε κάτι; Ποιος είναι ο Ερντογάν που μας επιτίθεται; Αυτή είναι η δική μας γη, όχι το Ερντογάν. Θάβουμε τα παιδιά μας και μας λέτε να περιμένουμε. Μέχρι πότε;».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.