Header Ads

Εισβολή της Τουρκίας στην Συρία - Εικόνες μέσα από την περιοχή των Κούρδων που βομβαρδίζεται

Μέλη του Συριακή Δημοκρατικού Στρατού εισέρχονται στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, Τελ Αμπιγιάντ.

Τα πρώτα θύματα στα νοσοκομεία με τον υποτυπώδη εξοπλισμό. Οι ετοιμασίες για την ταφή των πρώτων νεκρών. Αυτοκίνητα και πεζοί με λιγοστά μπαγκάζια που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Πρόσωπα παιδιών που κοιτάζουν με απορία. Πόλεις άδειες και ασάλευτες. Πόνος και πίκρα. Αυτή είναι η εικόνα σε αρκετές περιοχές της ΒΑ Συρίας, τη Ροζάβα όπως αποκαλούν οι Κούρδοι το αυτο-ανακηρυσσσόμενο αυτόνομο κράτος του.

Σε περιοχές με στρατηγική συμμαχία Κούρδοι μαχητές, άντρες και γυναίκες του YPG και του YPJ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ετοιμάζονται για μάχη. Με τα όπλα στα χέρια, με εξοπλισμό σαφώς κατώτερο του τούρκου εισβολέα ανεβαίνουν στα φορτηγά και πάνε να συναντήσουν τον εχθρό. 

Ο ουρανός το προηγούμενο βράδυ φωτίστηκε από τους 181 βομβαρδισμούς που είχαν ως στόχο θέσεις Κούρδων μαχητών. Καπνοί και φωτιές ξεπηδούσαν από τα κτίρια τη γη. 

Στην άλλη πλευρά των συνόρων στην Τουρκία και κυρίως στο Ακτσάκαλε, της επαρχίας Σανλιούρφα η εμπροσθοφυλακή των τουρκικών δυνάμεων εισβολής δηλαδή τα μέλη του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού άρχισαν να εισέρχονται στη ΒΑ Συρία και να κινούνται ανατολικά του Ευφράτη. 

Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί εντός των περιοχών της ΒΑ Συρίας που δέχεται επίθεση είναι βέβαια λιγοστές, με εξαίρεση κυρίως αυτές που αναρτούν οι επίσημοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του YPG ή κάποιες φωτογραφίες και βίντεο από το ειδησεογραφικό δίκτυο Rudaw που έχει έδρα το ιρακινό Κουρδιστάν. Οι περισσότερες φωτογραφίες πρακτορείων έχουν τραβηχτεί από τουρκικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Συρία. 

 

Οι βομβαρδισμοί στη ΝΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ακτσάκαλε, επαρχία Σανλιούρφα, ΤουρκίαΟι εμπροσθοφυλακή των Τούρκων, μέλη του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού.Οι βομβαρδισμοί στη ΝΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ακτσάκαλε, επαρχία Σανλιούρφα, ΤουρκίαΟι βομβαρδισμοί στη ΝΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ακτσάκαλε, επαρχία Σανλιούρφα, ΤουρκίαΜέλη του Συριακή Δημοκρατικού Στρατού εισέρχονται στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, Τελ Αμπιγιάντ.Οι βομβαρδισμοί στη ΝΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ακτσάκαλε, επαρχία Σανλιούρφα, ΤουρκίαΟι βομβαρδισμοί στη ΒΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ακτσάκαλε, επαρχία Σανλιούρφα, ΤουρκίαΟι αντάρτες του Συριακού Εθνικού Στρατού και σύμμαχοι του Ερντογάν αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στην τουρκική εισβολή. Οι βομβαρδισμοί στη ΝΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ακτσάκαλε, επαρχία Σανλιούρφα, ΤουρκίαΜέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού που μάχονται στο πλευρό του Ερντογάν, προσεύχονται. Μέλη του Συριακή Εθνικού Στρατού μπαίνουν στη ΒΑ Συρία. Ένα παιδάκι κοιτάζει από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Είναι ανάμεσα στα υπάρχοντα που στοίβαξαν οι δικοί του κατά την απομάκρυνσή τους από το Τελ Αμπιγιάντ. Οι βομβαρδισμοί στη ΝΑ Συρία όπως φαίνονται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Σανλιούρφα, ΤουρκίαΜέλη του Συριακή Δημοκρατικού Στρατού εισέρχονται στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, Τελ Αμπιγιάντ.Μέλη του Συριακή Δημοκρατικού Στρατού εισέρχονται στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, Τελ Αμπιγιάντ.Άμαχοι εγκαταλείπουν μαζικά το Ρας αλ Αϊν. Δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Στρατού που θα ριχτούν πρώτοι στις χερσαίες επιχειρήσεις της Άγκυρας κατά των Κούρδων της Συρίας.Οι δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Στρατού που στηρίζει τον Ερντογάν, επί τουρκικού εδάφους ετοιμάζεται να μεταβεί ανατολικά του Ευφράτη και αν αναμετρηθεί με τους Κούρδους της Συρίας.Αντάρτες του Συριακού Εθνικού Στρατού που στηρίζουν την Τουρκία ετοιμάζονται να μεταφερθούν ανατολικά του Ευφράτη για να στηρίξουν τις στρατιωτική εισβολή της Άγκυρας, Σανλιούρφα, Νότια Τουρκία.Οι βομβαρδισμοί και φωτιές βάφουν κόκκινο τον ουρανό στην Τελ Αμπιγιάντ. Από τις πιο άγριες νύχτες στο Ρας αλ Αϊν, μετά την απελευθέρωση των περιοχών από τους τζιχαντιστές. Κάτοικοι στο Ρας αλ Αϊν ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη ενώ είναι σε εξέλιξη οι τουρκικοί βομβαρδισμοί. 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.