Header Ads

Κοζάνη: Εμφάνιση λύκων σε κατοικημένη περιοχή

Κοζάνη: Εμφάνιση λύκων σε κατοικημένη περιοχή

Για εμφάνιση λύκων κάνουν λόγο κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή της Παναγίας και του Αγίου Αθανασίου σε οικισμούς που βρίσκονται περιφερειακά από το κέντρο της Κοζάνης. Σύμφωνα με μαρτυρίες το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν λύκοι, τις βράδυνες αλλά και πρωινές ώρες κοντά στις αυλές των σπιτιών τους και έκδηλη είναι η ανησυχία τους. Μάλιστα όπως καταμαρτυρούν οι κάτοικοι οι λύκοι που εμφανίζονται είναι ένας  έως και δυο, έχουν επιτεθεί σε αδέσποτους σκύλους που βρίσκονται στην περιοχή αλλά και σε ζώα  οικόσιτα ζώα.

Για το ασυνήθιστο φαινόμενο της εμφάνισης λύκων αυτή την χρονική περίοδο, σε κατοικημένη περιοχή,  η πρώτη εκτίμηση του υπευθύνου Νίκου Παναγιωτόπουλου από την ομάδα διάσωσης άγριων ζώων του Αρκτούρου κάνει λόγο για πιθανή αποκοπή από την αγέλη, αν και σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να βρεθεί η ομάδα διάσωσης  επιτόπου για να καταγράψει τα στοιχεία. Σε ότι αφορά στη χρονική περίοδο που εμφανίστηκαν  όπως σημείωσε μπορεί να συμβεί.

Πάντως οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμοδίους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εκφράζοντας τον φόβο τους  και την έντονη ανησυχία τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1634124
Από το Blogger.