Header Ads

Γρεβενά: «Όχι» για τη φιλοξενία προσφύγων στο Στρατόπεδο

Γρεβενά: «Όχι» για τη φιλοξενία προσφύγων στο Στρατόπεδο

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του χθεσινού (8/10/2019) δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών για να μην μετατραπεί το Στρατόπεδο της πόλης σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου στη χώρα μας.

Το θέμα συζητήθηκε μετά και τα δημοσιεύματα στα οποία συμπεριλαμβάνονταν το Στρατόπεδο των Γρεβενών ανάμεσα στα 11 που είναι «υποψήφια» για τη συγκεκριμένη αυτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα αποφασίστηκε να μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπία των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, ώστε να εκφράσει την αντίθεσή αυτή, «δια ζώσης προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες».

Με ανάρτησή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρεας Πάτσης, αφού τονίζει ότι «μια τέτοια απόφαση βρίσκει την πλειοψηφία των πολιτών των Γρεβενών», επισημαίνει ότι «το Στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται σε καίριο σημείο στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα νεοσυλλέκτων που έχουν απομείνει στην επικράτεια, ενώ στεγάζει και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς».

Παράλληλα, αφού αναφέρει ότι «τα Γρεβενά έχουν ήδη σηκώσει ένα δυσβάσταχτο για τις δυνατότητες τους βάρος όλα αυτά τα χρόνια, με την εγκατάσταση των μεταναστών στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή του τουρισμού και στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας», τονίζει ότι «μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1631879
Από το Blogger.