Header Ads

Το …μετέωρο βήμα του πελεκάνου στο φεστιβάλ των Πρεσπών (video)

Το φετινό φεστιβάλ των Πρεσπών στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας σε μια περιβαλλοντική καταστροφή, που σημειώθηκε στη λίμνη Μικρή Πρέσπα, όταν  εντοπίστηκαν νεκροί, λόγω της γρίπης των πτηνών, περισσότεροι από 1.600 αργυροπελεκάνοι.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ των Πρεσπών, Γιώργος Λιάνης, μίλησε στην εκπομπή “Ώρα θερινή” της ΕΡΤ 3, για τη βραδιά στο νησί του Αγίου Αχιλλείου, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Μάριο Φραγκούλη και την Δήμητρα Σελεμίδου και τον ποιητή Βαγγέλη Χρόνη: “Θα είναι μια βραδιά κατάνυξης και ένα ρέκβιεμ για την κλιματική αλλαγή“, ώστε να δοθεί στο γεγονός η δέουσα σημασία, καθώς – όπως είπε- τα μέσα ενημέρωσης δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος της είδησης. Ο κ. Λιάνης δήλωσε πως “του χρόνου θα γίνει στις Πρέσπες ένα μεγάλο συνέδριο για τους πελεκάνους”.

Την περασμένη άνοιξη ήταν αρκετά τα θύματα στον πληθυσμό των πελεκάνων στην Ελλάδα, όμως το περιστατικό της Πρέσπας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η περιοχή φιλοξενεί την μεγαλύτερη αποικία αργυροπελεκάνων του πλανήτη και η απώλεια ήταν ιδιαίτερη σημαντική για το είδος.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ των Πρεσπών, μίλησε για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει συναυλίες, εκτός από την Πρέσπα, σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Λέχοβο.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.