Header Ads

Κοζάνη: Παραίτηση Στ. Γκανάτσιου από το Μαμάτσειο

Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης υπέβαλε προς το Υπουργείο Υγείας ο Στέργιος Γκανάτσιος, πρώην πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Γκανάτσιος τόνισε ότι για τον ίδιο «κλείνει ένας κύκλος», αφού όπως ανέφερε έφερε «εις πέρας το σύνολο σχεδόν των στόχων» που είχε θέσει στη διάρκεια της τριετούς παραμονής του στη θέση αυτή.

«Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν με τον κορονοϊό καταφέραμε όλοι, από τους γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό να κρατήσουμε το Νοσοκομείο όρθιο και μάλιστα το Μαμάτσειο να είναι ανάμεσα στα πρώτα Νοσοκομεία της χώρας με τη μικρότερη θνησιμότητα», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα», όπως της πρόσληψης και άλλων γιατρών. «Προκηρύξαμε 35 θέσεις γιατρών και μέχρι στιγμής μας έχουν έρθει μόνο 15, αλλά αυτό είναι πρόβλημα γενικότερο των περιφερειακών Νοσοκομείων».

Σύμφωνα με τον κ. Γκανάτσιο «η λειτουργία της ΜΕΘ και του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, που στήριξε την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού στο πρώτο κύμα του, 10 Νοσοκομεία, 25 Κέντρα Υγείας έξι Νομών και 600.000 κατοίκων, ήταν καθοριστικά, μαζί με την λειτουργία και της Πνευμπλογικής Κλινικής στο να εδραιώσουν το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής».

Παράλληλα όπως ανέφερε την περίοδο αυτή «έγινε εφικτό να επαναλειτουργήσει η Ουρολογική Κλινική, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ορθοπαιδικής, ενώ επιτεύχθηκε ο στόχος του για την επέκταση του Νοσοκομείου, ενός έργου με προϋπολογισμό 16,6 εκ. ευρώ». Μάλιστα ο απερχόμενος διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Στέργιος Γκανάτσιος τόνισε ότι «ξεπεράστηκε και ο αρχικός σχεδιασμός, καθώς έγινε εφικτό και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και η διαμόρφωση των υφιστάμενων υποδομών του Νοσοκομείου, με άλλα 17 εκ. ευρώ».

Ο κ. Γκανάτσιος αναμένει πλέον την απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αποδοχή της παραίτησης, αφού είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη θέση του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατά το παρελθόν δεν είχε κρύψει και την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την πρυτανεία του Πανεπιστημίου, αλλά και για την εμπλοκή του στα αυτοδιοικητικά της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.