Header Ads

Γρεβενά: Φεστιβάλ τόπος

Επιστρέφει ξανά  μετά  από απουσία  2 ετών το Topos festival  στα Γρεβενά   στις 10 ,11 και 12 Αυγούστου 2022 , υποδεχόμενο τους συμμετέχοντες της Europ’raid. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη διάσχιση της  Ευρώπης από νέους και νέες με σκοπό την περιήγηση και την αλληλεγγύη. Φετος τα  πληρώματα ανέρχονται σε 256 και 768 συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πλήθος  εκδηλώσεων και τις 3 ημέρες.

Σήμερα  Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022  στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή της 1ης διεθνούς διοργάνωσης  διασχισης Ευρώπης. Στις 21:30  το βράδυ θα  γίνει εκδήλωση στον προαύλιο χώρου του 1ο λυκείου & γυμνασίου Γρεβενών με παραδοσιακή μουσική από τα χάλκινα του Τάκη Μπέτζιου, συνοδεία της χορευτικής ομάδας του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο Αιμιλιανός”. Στις  22:30 θα γίνει ποντιακό γλέντι με τον Άκη Σιαμίδη στην ποντιακή λύρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στις 18:00 ώρα , στο παραποτάμιο Θέατρο των Ηρώων θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακών ρυθμών της περιοχής Γρεβενών από τον δεξιοτέχνη  στο ντέφι Γεώργιο Τζημόπουλο.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 θα πραγματοποιηθεί περιηγητική τοπογνωσία στα εγκαταλελειμμένα χωριά Γεωργίτσα , Διάκος, Μελίσσι Γρεβενών. Η εκκίνηση θα γίνει στις 16:30 από το πάρκο μανιταριών/ διοικητήριο Γρεβενών, η συμμετοχή είναι ελεύθερη  με ατομικό μέσο και προτείνεται οχημα κατηγορίας 4χ4

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.